Násilník najednou vytáhl zavírací nůž a třikrát muže bodl do oblasti břicha, hrudníku a dvakrát do levého stehna. Toho si všiml čtyřicetiletý návštěvník restaurace a rozhodl se napadenému pomoci. Když se pokoušel dvojici od sebe odtrhnout, útočník ho bodl třikrát do stehna.

Další případ na sebe nenechal dlouho čekat a hned v sobotu odpoledne se pokusili dva ničemové okrást ženu z Dobříšska. „Dvojice přelezla plot u rekreační chaty a pak oba zloději vnikli dovnitř objektu," popsala začátek loupeže policejní mluvčí Monika Schindlová s tím, že uvnitř zrovna obědvala osmaosmdesátiletá žena. „Zlodějíčci od ní požadovali něco k jídlu a v nestřeženém okamžiku se jim podařilo odcizit klíče od vrat a od vozidla Škoda 100. Nakonec ukradli i auto a ujeli," doplnila Schindlová.

Lumpové ale nedojeli naštěstí daleko, protože žena zalarmovala policii a ta za chvíli dopadla povedenou dvojici u Prahy. Šestadvacetiletý muž a o šest let mladší kumpán, si ještě v sobotu vyslechli podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody.