Na místo dopravní nehody okamžitě vyjely jednotky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ze stanic Beroun a Hořovice spolu s Policií ČR a zdravotnickou záchrannou službou. Nechyběl ani správce komunikace.

„Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že došlo k čelní srážce kamionu a osobního vozidla Škoda Fabia Combi. Nárazem bylo osobní vozidlo zcela zdemolováno a jeho řidič utrpěl smrtelná zranění," informoval o nehodě velitel berounských hasičů Tomáš Hradil.

Řidič kamionu nebyl zraněn, ale byl preventivně prohlédnut lékařem ZZS a školeným hasičem mu byla poskytnuta posttraumatická intervenční péče.

„Při nehodě došlo rovněž k poškození palivových nádrží na tahači a docházelo k úniku nafty na pozemní komunikaci poblíž mostku přes Červený potok," uvedl Tomáš Hradil.

Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření, pomocí sorbentu likvidovali únik nafty a provozních náplní z vozidel. Dále z poškozených nádrží havarovaného kamionu přečerpali do záchytných nádob cca 300 litrů nafty.

„Po zdokumentování nehody policií spolupracovali hasiči s pohřební službou při transportu ostatků řidiče a provedli oplach vozovky od biologických materiálů. Dále asistovali správci komunikace při úklidu vozovky od použitých sorbentů a trosek vozidel a rovněž při nakládání havarovaných vozidel na odtahovou službu," dodal Tomáš Hradil.

Silnice č. 118 byla v úseku od nájezdu na dálnici D5 po odbočku na Stašov uzavřena šest hodin. Příčinu nehody v současné době vyšetřuje policie.