VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nutriční terapeutka: Musí přijít zlom, to bývá nejlepší podnět

Kolín - Šárka Drábková je diplomovaná nutriční terapeutka, která v oboru působí přes čtyři roky. Lidem pomáhá hubnout a novou váhu si udržet. „Aby lidé začali, je potřeba, aby se vnitřně rozzlobili," popsala, co bývá nejúčinnějším mechanismem pro někoho, kdo se sebou chce „něco" udělat.

25.9.2016
SDÍLEJ:

Nutriční terapeutka Šárka DrábkováFoto: Deník/ Jakub Šťástka

A co to konkrétně může znamenat, že se lidé na sebe rozzlobí? „Aby stáli před zrcadlem, nemohli dopnout kalhoty, necítili se v těle dobře. Pak přijde zlom, to je ten dobrý podnět," říká, s čím se setkává ve své praxi.

Hubnutí a udržování si váhy mají lidé často spojené s aktivním sportovním životem. Nikoliv pasivním u televize, ale skutečně vyrazit a věnovat se sportu. Sama Šárka Drábková je sportovkyně. „Pohyb mám ráda, pustila jsem se do běhání. Také mě baví jóga," vyjmenovala cvičení, kterým se věnuje.

Zajímá ji i filozofie jógy, nebo jí jde „pouze" o cviky? „Jedno souvisí s druhým. Určitě to není nějaké cvičení, které za sebou filozofii nemá, že by bylo bez významu. Myslím ale, že i protahování a posilování vnitřního stabilizačního systému má dobrý vliv, jógu považuji za hodně prospěšnou," vysvětlila.

Nové trendy a postupy

U hodně oborů, často pak těch zdravotnických, je třeba sledovat trendy, pokroky a další výzkum a nové postupy, které se s tím vším pojí. Ani obor Šárky Drábkové v tomto směru není žádnou výjimkou. I ona musí sledovat, co se děje nového.

Pomáhá v tom odborná literatura. „Je to o tom hodně sledovat literaturu, která vychází, hlídat knižní novinky. Z internetových článků a časopisů se moc čerpat nedá," popisuje, jak se učí novým věcem, které do oboru přicházejí.

Co se týká relaxace, je ráda sama. „Snažím se chodit ven, trochu načerpat nové myšlenky, impulsy. Lidí kolem sebe mám hodně, volný čas trávím ráda o samotně," říká.

A co si myslí, že je největší odměnou, když se lidé pokoušejí sami se sebou něco udělat, změnit svůj život k pozitivnímu? „Asi to, že má člověk výsledky a vidí, že vynaložená energie k něčemu byla, že to k něčemu je. A také pozitivní reakce lidí vedle něj," uzavřela.

Čtěte také: Odbornice: Přestat kouřit a neztloustnout je možné

Autor: Jakub Šťástka

25.9.2016
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

S novým rokem se opět mírně upravují pravidla pro přiznání důchodu: rozhoduje nejen dosažení zákonem stanoveného věku, ale rovněž doba pojištění.

Co je dobré stihnout, než odejdete do důchodu

K vraždě došlo na ubytovně v Jevíčku, kde oběť i  vrah bydleli ve stejném pokoji.
AKTUALIZOVÁNO

Vražda na ubytovně otřásla Malou Hanou, muži hrozí až 18 let vězení

Po stopách hrdinů českého odboje: tři králové doháněli okupanty k zuřivosti

Praha /INFOGRAFIKA, FOTOGALERIE/ - S Prahou Neznámou protentokrát vyrazíme na vycházku po stopách statečných příběhů „tří králů" českého odboje.

Krkonoše se těší velké oblibě nejen české veřejnosti

Vrchlabí (Trutnovsko) - Do nejvyšších českých hor Krkonoš loni přijelo nejvíce turistů za poslední léta. Podle dat z automatických sčítačů na přístupech do první zóny Krkonošského národního parku (KRNAP) vstoupilo loni do tohoto nejpřísněji chráněného území 1,41 milionu lidí. Celková roční návštěvnost Krkonoš se odhaduje na pět až šest milionů lidí, což Krkonoše řadí mezi nejnavštěvovanější evropské národní parky.

Migranti pronikli na španělské území. Překonali šestimetrový plot

Na 360 migrantů dnes časně ráno proniklo z Maroka přes vysoký hraniční plot do španělské severoafrické enklávy Ceuta. Jde o druhý masový případ za posledních několik dnů. V pátek se takto dostalo na španělské území kolem 500 lidí.

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies