Během diskuze, kterou moderoval ředitel Národní sítě Zdravých měst České republiky Petr Švec společně se starostou města Martinem Machem, měli obyvatelé města možnost upozornit na problémy, které je trápí.

Prostor pro setkávání všech generací se díky velké podpoře stal hlavním problémem setkání. Druhým nejpalčivějším problémem, na němž se účastníci fóra konečným hlasováním shodli, je ukončení provozu dětského lékaře ve Mšeně k poslednímu dni letošního roku.

Podstatná část návštěvníků radnice vyjádřila svou nespokojenost se současným provozovatelem restaurace na mšenském letním koupališti. Právě změna provozovatele 
a prodloužení provozní doby restaurace se tak mezi mnoha dalšími problémy dostaly na třetí místo.

A problémem, který diskutující postavili na čtvrtou pozici důležitosti, je nevyužitý pozemek pod mateřskou školou. „Bylo by tam pěkné například malé dopravní hřiště, které by mohly často využívat právě děti ze školky," obhajovali svůj nápad lidé od stolu, který měl vedle kultury a volného času řešit také vzdělávání.

Dalšími tématy, nad kterými lidé v zasedacím sále radnice diskutovali, byla zeleň na náměstí Míru, péče o značené turistické stezky a výhledy do krajiny, přístřešek na autobusových zastávkách na náměstí a u školy, víceúčelová sportovní hala, bezbariérovost chodníků ve městě a obnova železniční trati mezi Mělníkem, Mšenem a Mladou Boleslaví.

Mládež své nápady často prosadí

Svůj stůl měla na veřejném fóru jako obvykle také mládež, kterou zastupovali žáci mšenské základní školy. Mladým se v posledních letech daří své nápady dobře prosazovat, což dokládá i vybudování nového hřiště před školou, které si v minulosti přáli. Také letošní problém číslo jedna, což je místnost pro scházení, byl jedním z bodů, které mládež řešila.

Problémy, které účastníci veřejného fóra označili čísly jedna až deset, budou moci ohodnotit i ostatní občané města prostřednictvím webové ankety na stránkách města. Největšími problémy se pak během příštího roku budou zabývat zastupitelé města, kteří se pokusí najít cestu, jak je vyřešit ke spokojenosti obyvatel města.