Podle něj demolice plně závisí na provozu sousedící letní plovárny. Kvůli příslušným hygienickým opatřením se totiž demolice nesmí uskutečnit v době, kdy je letní plovárna v provozu.

„Pro nás je ale nyní klíčových oněch dvacet metrů budovy, které půdorysně zasahují do budoucí novostavby sportovní haly," vysvětlil Jiří Janál a dodal, že zbývající část budovy, která celkově měří kolem sedmdesáti metrů, bude zdemolována na podzim po ukončení sezony letní plovárny.

Průzkum pomocí georadarů

Janál ale současně uvedl, že právě demolice provoz plovárny nijak neomezuje. Naopak. Bazény, které již byly napuštěné a připravené na letní sezonu, musely být totiž znovu vypuštěny. Zjistilo se, že v nich dochází 
k úniku vody. V současné době se tak koná průzkum dna bazénů pomocí georadarů.

Průzkum by měl odhalit příčinu úniku vody a sezona na plovárně bude poté, co bude tato závada odstraněna a část zmíněné demolice dokončena, spuštěna. „Georadary tady již v tomto týdnu byly a provedly šetření. Nyní čekáme na výsledky," uvedl vedoucí plaveckého bazénu Zdeněk Hadrovský.

Podle něj by výsledky měly být předloženy v pátek 10. června. „Kvůli demolici nemůžeme otevřít, tak alespoň máme ještě prostor doladit detaily," doplnil Hadrovský.

Čtěte také: Kutná Hora získala první dotaci na stavbu sportovní haly