Ten také popisuje, co se onen večer v bytě přihodilo: „Devětadvacetiletý muž nejprve slovně a poté i fyzicky napadl v pronajatém bytě svou o dva roky starší přítelkyni. Té se podařilo z bytu utéct, ale tím hádka neskončila," líčí dramatické události mluvčí.

Mladík totiž svoji partnerku nepřestal pronásledovat, přičemž - jak potvrzují lidé z okolí - jí celou dobu velice vulgárně nadával. Žena může mluvit o štěstí, že se zrovna na zahradě pohyboval jeden ze sousedů, který rozběsněného mladíka okřikl a ženy se zastal.

Násilník se vrátil zpátky do bytu, zatímco jeho přítelkyně zůstala ve společnosti sousedů na zahradě, odkud zavolala policisty. Avšak tento krok mladého muže znovu rozčílil, a nejspíš ve zkratu se rozhodl celou situaci řešit násilím.

Jak potvrzují svědci, vyběhl z bytu s dlouhým kuchyňským nožem, kterým vyhrožoval zabitím nejen své družce, ale i dalším přítomným lidem.

Přivolaní policisté dorazili na místo až na samotný závěr incidentu, mladého agresora zastihli už na cestě do hospody, kde se patrně rozhodl své chování oslavit. Muž měl u sebe nejen hned dva kuchyňské nože, ale navíc měl zajímavé věci i v sobě.

„Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která ukázala 2,35 promile. Muž však před jednáním nepožil jen alkohol, ale také drogy. Měření na přítomnost omamných látek bylo pozitivní na THC, muž byl tedy i pod vlivem marihuany," upřesnil David  Schön.

V jeho případě jednal výkon soudní moci velmi rychle, protože z policejní cely byl rovnou postaven před soud, odkud si ve středu odnesl čtyřměsíční podmínku.