Nyní se policistům z Obvodního oddělení v Karlštejně podařilo rozmluvit sebevraždu čtyřiapadesátiletému muži na vlakovém nádraží v Srbsku. „Kolem tři čtvrtě na jednu odpoledne muž zavolal na tísňovou linku 158 a oznámil, že hodlá spáchat sebevraždu skokem pod vlakovou soupravu na vlakovém nádraží v obci Srbsko," uvedla k případu mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Na místo plánované tragédie okamžitě vyrazila hlídka karlštejnské policie, která zoufalého muže objevila v prostoru čekárny na lavičce. „Muž byl již odhodlán ke skoku pod přijíždějící vlak. Policistům se však podařilo 
s ním navázat kontakt a od jeho činu ho odradit," popsala průběh události Marcela Pučelíková.

Dlouhodobé psychické problémy

Policisté si s mužem nějakou chvíli povídali a zjistili, že důvodem mužova zoufalého rozhodnutí byly dlouhodobé psychické problémy. Ty má na svědomí jeho předchozí závislost na hracích automatech a následné finanční potíže i rodinné neshody. „Svým zákrokem policisté zachránili život muže, který jim za jejich včasný zásah byl skutečně vděčný," upozornila policejní mluvčí.

Muže si potom převzali přivolaní záchranáři, kteří ho transportovali do psychiatrické léčebny Bohnice. Za sebevraždami velmi často podle odborníků stojí mezilidské vztahy, manželské krize, často lidé trpí úzkostmi nebo depresemi.