Od pátku 2. srpna do brzkých ranních hodin v neděli 4. srpna se na stejném místě, tedy v areálu bývalých Táborských kasáren, uskuteční další letní open air festival, tentokrát s názvem - Let it roll. V pořadí třetí rok za řadě tak příznivci hudby pod širým nebem z Benešova i jeho blízkého i vzdálenějšího okolí, nezůstanou bez hudby.

„Za parkování v Táborských kasárnách zaplatí motoristé za celou dobu festivalu 250 korun," připomněl starosta Benešova Jaroslav Hlavnička s tím, že provozování parkoviště před hlavní budovou, kde nyní stojí auta zcela zdarma, zůstane v době festivalu v režii města.

Na ostatních parkovištích, která budou v rámci přehlídky provozovat pořadatelé festivalu za hlavní budovou a v dalších prostorách areálu kasáren, pak motoristé zaplatí za odstavení vozidla o padesát korun méně. „V případě, že motorista z placeného stání vyjede a bude se chtít vrátit, zaplatí stejnou částku znovu," upozornil místostarosta Benešova Tomáš.

Důvodem takového opatření je podle starosty města nebezpečí, že si účastníci festivalu užijí i podpůrných prostředků na zlepšení nálady, které ale nesmějí užívat řidiči pohybující se v silničním provozu.

Podle vedení města nebude prázdninový festival ryzí techoparty. A to přes to, že si na své nejspíš přijdou především vyznavači tanečních rytmů. Pro znalce: bude se jednat o mainstreamový zvuk, dubstep a drum & bass.