ČTK to řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová. Příčiny nehody policisté zjišťují. Ve Středočeském kraji zatím o víkendu na silnicích zahynuli čtyři lidé.

Nehoda se stala krátce před polednem ve směru na Prahu. Vrtulník do nemocnice podle Schindlové přepravil sedmdesátiletou ženu. Druhou těžce zraněnou ženu se záchranáři snažili oživit, ale nepodařilo se jim to.

Lehce zraněný šestašedesátiletý řidič podle Schindlové vypověděl, že mu vběhlo do cesty zvíře, kterého se lekl a sjel ze silnice. Policisté silnici na několik hodin uzavřeli kvůli vyšetřování a odklízení následků nehody. Dopravu odkláněli přes Zalužany a Lety.

Další tři tragické nehody se ve Středočeském kraji staly v sobotu. V noci nejprve v Neratovicích na Mělnicku zemřel cyklista, kterého srazilo osobní auto. Řidič od nehody ujel, pátrají po něm policisté. Další člověk zemřel při sobotní srážce tří aut u Čtyřkol na Benešovsku.

Poslední smrtelná nehoda se stala večer mezi obcemi Slabce a Rousínov na Rakovnicku, kde vyjelo osobní auto údajně ve velké rychlosti ze silnice do pole. Mluvčí policie Jana Žáčková ČTK řekla, že ve voze cestovalo pět lidí, dva byli zraněni těžce a jeden lehce. „Jedna osoba při transportu do nemocnice zemřela," dodala Žáčková. Nehodu policisté dál vyšetřují.