VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurant Day: zákazníci odmítli čekat na oficiální zahájení gastrofestivalu

Mnichovo Hradiště /FOTOGALERIE/ - První Restaurant Day přilákal v Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku stovky lidí, druhý zase začal podstatně dříve než v avizovaných jedenáct hodin. Chuť kolemjdoucích byla zkrátka silnější a mnozí tak na oběd doma rezignovali.

24.5.2016
SDÍLEJ:

Druhý Restaurant Day v Mnichově Hradišti.Foto: Deník/Martin Weiss

Po průchodu krátkou kuličkou dělící Masarykovo náměstí od Mírové ulice se chodcům naskytl pohled na nefalšovanou streetovou, tedy pouliční, jídelnu. Z grilu voněly škvířící se burgery, z dalších stánků netradiční káva, sladké koláče, čerstvé sendviče i pečivo a do toho hrála řízná muzika.

Lahůdky připravené amatérskými kuchaři tam ještě před oficiálním začátkem druhého Restaurant Day braly kolemjdoucí útokem.

„Protože o kousek dál na náměstí probíhaly už od rána farmářské trhy, měli jsme tu zákazníky už během příprav," podotkla farmářka z Ráje Dagmar Motlová, které ve dvě hodiny odpoledne zbývalo na pultu posledních pár kousků zdravých dobrot.

Oživování málo známých míst

Dějištěm druhého mnichovohradišťského pokračování mezinárodního gastrofestivalu, který spojuje stovky a tisíce měst a zároveň tisíce kuchařů, byla tentokrát poklidná Mírová ulice, místo, kde by takovou akci čekal málokdo.

„Když jsme se s ostatními organizátory zamýšleli nad dalšími místy, kde by se Restaurant Day mohl konat, padala taková profláklá místa jako třeba zámek. Nakonec jsme se ale rozhodli jít jinou cestou a snažíme se oživovat různá místa, kam lidé běžně nepřijdou," okomentovala volbu místa Lucie Podařilová.

Mezi osmnácti kuchaři byl jediný profesionál, na toto rozdělení si tu však nikdo nehrál. Celý den byl o dobrém jídle, radosti z jeho přípravy a o dvojnásobné radosti z jeho vychutnávání. A tak pivo z minipivovaru Hendrych teklo proudem, slunce svítilo a gurmáni trávili chvíle čekání na to, až jim znovu vytráví, přátelským povídáním nejen o jídle.

Čtěte také: Praha je městem fast foodu

Autor: Martin Weiss

24.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Barbora Strýcová
10 6

Sprosté nadávky, výhrůžky. Strýcová odkryla druhou tvář tenisu

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš.
11

Babiš už opět zrušil návštěvu České televize. Mám důležitější věci, sdělil

AUTOMIX.CZ

Hammond už zase řídí. Jeho nový stroj jezdí na elektřinu a má extra vychytávku

Od nehody Richarda Hammonda uplynuly dva týdny a slavný moderátor už je dávno doma. A dokonce zase řídí.

DOTYK.CZ

Česká agentura veze z Cannes několik cen. Za kampaň pro časopis, co už nevychází

Čím jsou pro světový film ceny americké filmové akadamie Oscar, tím je pro evropskou reklamu mezinárodní reklamní festival Cannes Lions. Koná se vždy koncem června ve francouzském letovisku Cannes a v posledních letech je na něm úspěšná česká pobočka reklamní sítě Young & Rubicam.

OBRAZEM: Poslední ohňostroj v Brně ukázal Nebe na Zemi. V rytmu jazzu

/VIDEO, ANKETA/ Nebem tancují miliony pestrobarevných jisker. Vlní se vesele do jazzového rytmu, rozsvítí se a zase mizí. Oblohu nad Špilberkem v sobotu prozářil závěrečný nesoutěžní ohňostroj festivalu Ignis Brunensis. Podívaná nesla název Nebe na zemi podle slov známé skladby Jaroslava Ježka.

AKTUALIZOVÁNO

Tragická sobota. Na silnicích zemřelo devět lidí, letos nejvíc

Sobotní dopravní nehody si vyžádaly devět lidských životů, což je letos dosud nejvíce v jednom dni. Umírali při nich lidé v autech, motocyklisté, chodci i cyklisté. Dosud byl nejtragičtějším dnem na českých silnicích pátek 16. června, kdy zemřelo šest lidí. Vyplývá to z předběžných policejních statistik.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies