VYBERTE SI REGION

Restaurant Day: zákazníci odmítli čekat na oficiální zahájení gastrofestivalu

Mnichovo Hradiště /FOTOGALERIE/ - První Restaurant Day přilákal v Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku stovky lidí, druhý zase začal podstatně dříve než v avizovaných jedenáct hodin. Chuť kolemjdoucích byla zkrátka silnější a mnozí tak na oběd doma rezignovali.

24.5.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
10 fotografií
Druhý Restaurant Day v Mnichově Hradišti.

Druhý Restaurant Day v Mnichově Hradišti.Foto: Deník/Martin Weiss

Po průchodu krátkou kuličkou dělící Masarykovo náměstí od Mírové ulice se chodcům naskytl pohled na nefalšovanou streetovou, tedy pouliční, jídelnu. Z grilu voněly škvířící se burgery, z dalších stánků netradiční káva, sladké koláče, čerstvé sendviče i pečivo a do toho hrála řízná muzika.

Lahůdky připravené amatérskými kuchaři tam ještě před oficiálním začátkem druhého Restaurant Day braly kolemjdoucí útokem.

„Protože o kousek dál na náměstí probíhaly už od rána farmářské trhy, měli jsme tu zákazníky už během příprav," podotkla farmářka z Ráje Dagmar Motlová, které ve dvě hodiny odpoledne zbývalo na pultu posledních pár kousků zdravých dobrot.

Oživování málo známých míst

Dějištěm druhého mnichovohradišťského pokračování mezinárodního gastrofestivalu, který spojuje stovky a tisíce měst a zároveň tisíce kuchařů, byla tentokrát poklidná Mírová ulice, místo, kde by takovou akci čekal málokdo.

„Když jsme se s ostatními organizátory zamýšleli nad dalšími místy, kde by se Restaurant Day mohl konat, padala taková profláklá místa jako třeba zámek. Nakonec jsme se ale rozhodli jít jinou cestou a snažíme se oživovat různá místa, kam lidé běžně nepřijdou," okomentovala volbu místa Lucie Podařilová.

Mezi osmnácti kuchaři byl jediný profesionál, na toto rozdělení si tu však nikdo nehrál. Celý den byl o dobrém jídle, radosti z jeho přípravy a o dvojnásobné radosti z jeho vychutnávání. A tak pivo z minipivovaru Hendrych teklo proudem, slunce svítilo a gurmáni trávili chvíle čekání na to, až jim znovu vytráví, přátelským povídáním nejen o jídle.

Čtěte také: Praha je městem fast foodu

Autor: Martin Weiss

24.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Americký velvyslanec Andrew Schapiro
19 6

Schapiro v pátek skončí ve funkci, jeho rodina zůstane v Praze

TK k projektu registru smluv probíhala 16. ledna v Praze. Na snímku Michal Bláha, Hlídač smluv.
EXKLUZIVNĚ
29 26

Autor Hlídače smluv pomůže Horáčkovi s prezidentskou kampaní

Orkán Kyrill před deseti lety ničil i zabíjel

Vichr, který se v lednu 2007 prohnal celou Evropou, po sobě zanechal spoušť.

Sobotka je nakloněn pomoci krajům při zvyšování mezd řidičů

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) je nakloněn tomu, aby vláda pomohla krajům při financování růstu mezd řidičů linkových autobusů. Sobotka to dnes řekl po jednání s hejtmany. Místopředseda Asociace krajů a liberecký hejtman Martin Půta (STAN) premiérovu garanci vítá a věří, že se výsledky dnešního jednání projeví již v únorových mzdách řidičů. Příští týden Sobotka předloží problém koaliční radě. Nařízení o zvýšení mezd řidičů od letošního ledna schválila vláda.

Češi mají stále nejnižší nezaměstnanost v celé EU. Firmy ale krvácejí

Nejaktuálnější čísla z Eurostatu potvrzují, že Česko zůstává s 3,7 procent zemí s nejnižší mírou nezaměstnanosti v Evropské unii. A to před Německem a Maďarskem. Z evropských států mimo EU je na tom lépe jen Island, naopak nejhůře Řecko a Španělsko. To, co lze na jednu stranu vnímat jako výrazný český úspěch, je na druhou možno považovat i za hrozbu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies