VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Restaurant Day: zákazníci odmítli čekat na oficiální zahájení gastrofestivalu

Mnichovo Hradiště /FOTOGALERIE/ - První Restaurant Day přilákal v Mnichově Hradišti na Mladoboleslavsku stovky lidí, druhý zase začal podstatně dříve než v avizovaných jedenáct hodin. Chuť kolemjdoucích byla zkrátka silnější a mnozí tak na oběd doma rezignovali.

24.5.2016
SDÍLEJ:

Druhý Restaurant Day v Mnichově Hradišti.Foto: Deník/Martin Weiss

Po průchodu krátkou kuličkou dělící Masarykovo náměstí od Mírové ulice se chodcům naskytl pohled na nefalšovanou streetovou, tedy pouliční, jídelnu. Z grilu voněly škvířící se burgery, z dalších stánků netradiční káva, sladké koláče, čerstvé sendviče i pečivo a do toho hrála řízná muzika.

Lahůdky připravené amatérskými kuchaři tam ještě před oficiálním začátkem druhého Restaurant Day braly kolemjdoucí útokem.

„Protože o kousek dál na náměstí probíhaly už od rána farmářské trhy, měli jsme tu zákazníky už během příprav," podotkla farmářka z Ráje Dagmar Motlová, které ve dvě hodiny odpoledne zbývalo na pultu posledních pár kousků zdravých dobrot.

Oživování málo známých míst

Dějištěm druhého mnichovohradišťského pokračování mezinárodního gastrofestivalu, který spojuje stovky a tisíce měst a zároveň tisíce kuchařů, byla tentokrát poklidná Mírová ulice, místo, kde by takovou akci čekal málokdo.

„Když jsme se s ostatními organizátory zamýšleli nad dalšími místy, kde by se Restaurant Day mohl konat, padala taková profláklá místa jako třeba zámek. Nakonec jsme se ale rozhodli jít jinou cestou a snažíme se oživovat různá místa, kam lidé běžně nepřijdou," okomentovala volbu místa Lucie Podařilová.

Mezi osmnácti kuchaři byl jediný profesionál, na toto rozdělení si tu však nikdo nehrál. Celý den byl o dobrém jídle, radosti z jeho přípravy a o dvojnásobné radosti z jeho vychutnávání. A tak pivo z minipivovaru Hendrych teklo proudem, slunce svítilo a gurmáni trávili chvíle čekání na to, až jim znovu vytráví, přátelským povídáním nejen o jídle.

Čtěte také: Praha je městem fast foodu

Autor: Martin Weiss

24.5.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vladimír Mečiar
AKTUALIZOVÁNO
6

Sporné Mečiarovy amnestie. Slovenští poslanci otevřeli cestu k jejich zrušení

Mapa republiky
6

Na sněhovém poli Mapa republiky je téměř 10 metrů sněhu

Zemina zasypala dva dělníky, nehodu nepřežili

Dva muže zasypal a usmrtil sesuv zeminy u statku v Zahořanech nedaleko Přestavlk u Čerčan. Na pomoc dělníkům, které při výkopových pracích zasypal nenadálý sesuv svahu, pod nímž kopali, přijeli do Zahořan, hasiči ze širokého okolí.

AKTUALIZOVÁNO

Rusnok: Konec intervencí může nastat prakticky kdykoli

/ANKETA/- Konec režimu devizových intervencí může nastat kdykoliv po konci tzv. tvrdého závazku, tedy od dubna, řekl dnes guvernér ČNB Jiří Rusnok. Zároveň upozornil, že centrální banka již nebude zveřejňovat možné scénáře načasování konce kurzového závazku.

Youtuber před soudem: Dostal podmínku za vulgarismy

Petr Jelínek z Jihlavy s přezdívkou Pstruh103 je na Vysočině vůbec prvním tvůrcem videí na internetu, takzvaným youtuberem, který skončil před soudem.

Vyceněné zuby a vypoulené oči. Ronaldova busta terčem vtípků

Při slavnostním pojmenování letiště na Madeiře po Portugalci Cristianu Ronaldovi vzbudila velkou pozornost fotbalistova busta, která se stala terčem kritiky i mnoha internetových vtípků. Sochař Emanuel Santos hájí výtvor tím, že se řídil zadáním hvězdného útočníka Realu Madrid, a tvrdí, že sám Ronaldo byl s výsledkem spokojený.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies