"Řidič dodávky Iveco jedoucí ve směru od Lotouše na Louny předjížděl v zákazu tahač s cisternou. Při dokončování manévru zavadil o předjížděný kamion. Tím se dostal do smyku a vyjel mimo komunikaci, kde skončil na střeše zaklíněn pod kabinou tahače, který v důsledku srážky také vyjel mimo silnici a převrátil se na bok," uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Na místo byla vyslána posádka rychlé zdravotnické pomoci a lékař ve vozidle rendez-vous ze Slaného. O spolupráci byla požádána i pražská letecká záchranná služba.

"Řidiči cisterny bylo záchranáři ošetřeno poranění horní končetiny lehčího charakteru, poté byl přepraven do nemocnice ve Slaném. Řidič druhého vozu, který zůstal v kabině zaklíněn, při střetu utrpěl těžká mnohočetná zranění, kterým na místě podlehl," konstatovala mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Náhradní cisterna a neprůjezdné objízdné trasy

Na místo vyjeli hasiči ze stanic ve Slaném, Kladně a Jílovém. Cisterna převážela sypký materiál z vápenky Čertovy schody v Tmani na Berounsku. "Z cisterny nic neuniká. Aby se dala zvednout zpět na kola, bude ale potřeba náklad přečerpat do náhradní cisterny. V tahači je navíc čerstvě natankovaná nafta," sdělila mluvčí hasičů Lenka Kostková. 

Škoda byla vyčíslena na jeden a půl miliónu korun. Policisté po nehodě odkláněli dopravu směrem od Slaného na sjezdu na obec Tuřany, směrem od Loun na Klobuky pro nákladní vozidla, osobní projížděly po účelové komunikaci a vyjížděly zpět v obci Lotouš. I objízdné trasy však byly téměř neprůjezdné. "Po osmé hodině byly objízdné trasy zrušeny. Silnice je částečně průjezdná. Provoz je řízen kyvadlově," informovala mluvčí policie.