Zatímco v sokolečském případu se ukázalo, že se jednalo o příbuzného a majitelé potencionálního zloděje nechtějí trestat a policisté tak případ odložili, 
v poděbradské kauze se konalo hotové drama a štvanice jako v akčním filmu.

„Ukradeným autem bylo Volvo, které mělo hodnotu necelý půl milion korun. Zjistili jsme, že se auto pohybuje po Praze. Kolegové vůz pronásledovali. Ujíždějící řidič stihl za jediný den, bylo to minulé úterý, způsobit tři dopravní nehody," popsala honičku v hlavním městě policejní mluvčí Petra Potočná.

Přesto se šílenému řidiči podařilo policistům ten den ujet. Ovšem ne na dlouho. „Řidič i s autem byl zadržen hned následující den. Jedná se o třicetiletého muže z Prahy venkova. Při prověřování se přišlo na to, že měl zákaz řízení platný od 12. ledna letošního roku. Zákaz měl trvat šestnáct měsíců," doplnila Potočná.

V dohledné době už patrně nebude mít příležitost podobné kousky předvádět. Je nanejvýš pravděpodobné, že nějaký čas stráví ve vězení. Ostatně ve vazbě je už nyní. „Bylo mu sděleno obvinění ze tří skutků: krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté požádali 
o uvalení vazby, čemuž soudce vyhověl," uvedla policejní mluvčí.

Snad jen pro úplnost: obě auta ukradená minulý týden stejným způsobem byla nalezena (v sokolečském případě se jednalo o škodovku) a vrácena svým majitelům. Což je příjemné konstatování.