„Dřív to nešlo, museli jsme počkat, až voda opadne. Sahala až sem," říká Radka Včeličková a ukazuje k horní části sítě plážového hřiště. Z něho voda rozmetala písek po celém autokempu.

Zrušený koncert

Od uplynulého víkendu měl být kemp zaplněný rodinami i školáky, v sobotu se tam měl konat Rockový mazec. „Všechno jsme museli zrušit. Ubytování klientů i hudební akci," prohlásila Radka Včeličková, která zde zastává pozici správce. „Nejde zde totiž elektřina a všechna zaplavená místa se musí vydezinfikovat," vysvětluje Včeličková.

Dozor hygieny

Autokemp Karlštejn patří pod městys. Jeho zástupci jsou ve stálém kontaktu s pojišťovnou i hygienou. „Nyní čekáme na zprávu z pojišťovny. Do úterý se musí rozhodnout, zda se budou chatky měnit celé, nebo jen z části," prohlásil starosta Karlštejna Petr Rampas s tím, že při částečné variantě by se rozhodně musely vyměnit všechny stěny chatek. Původní by zůstaly stropy.

Milionové škody

Karlštejnští uvedli, že předběžné škody v autokempu dosahují třech milionů. Velké náklady na úpravu si vyžádá i poničené parkoviště.

Zástupci městyse nechali již sanovat sklepy školky i obecního úřadu. Po dezinfekci jsou již toalety a domek na parkovišti. To vše se uskutečnilo v pátek a sobotu. Na neděli byla naplánovaná sanace veřejných záchodků v autokempu.

S úklidem po velké vodě si musí poradit o obyvatelé Karlštejna. Voda zasáhla přibližně třicet sklepů a jeden rodinný dům.

Předpokládaný termín otevření karlštejnského autokempu je 1. červenec.