A to přes to, že město Benešov nejméně od roku 2013 uvažuje s výstavbou dalšího, už čtvrtého parkoviště se dvěma podlažími nad sebou, na něž by v případě nutnosti, bylo možné postavit ještě podlaží třetí.

Záměr města sice platí dál, ale největší parkovací dům ve městě, s místem pro 140 aut, zatím zůstává jen mezi investičními plány. Na tom se nic nezměnilo, i když se mělo začít stavět nejpozději letos v dubnu. Na jaře totiž vypršela dvouletá lhůta pro zahájení stavby určená ve společném rozhodnutí vydaném Odborem výstavby a územního plánování Městského úřadu Benešov 23. dubna 2013.

Jenže město před nedávnem stavební úřad požádalo o prodloužení platnosti společného rozhodnutí, které zahrnuje všechny důležité a nezbytné podklady k samotnému zahájení stavby, především stavební povolení. „Na stavbu parkoviště u kotelny v prostoru mezi Bezručovou a Zapovou ulicí zatím nemáme peníze," přiznal místostarosta Benešova Roman Tichovský a jako důvod tohoto stavu označil náročnou rekonstrukci přivaděče pitné vody z Javorníka do Benešova.

Veškeré peníze, které Benešov v blízké budoucnosti na výstavbu parkoviště, k němuž budou motoristé přijíždět z Hráského ulice od pivovaru, musí zajistit, budou pocházet jen a jen z jeho rozpočtu. Žádné dotace totiž na dílo nezíská.