Už nyní je ale místo šéfa strážníků v Benešově volné. Dosud poslední velitel, Pavel Kulvejt, potřebuje podle vysvětlení starosty města, řešit své rodinné záležitosti, na které mu v časově náročné práci nezbýval čas. Proto z postu na vlastní žádost odešel na konci května. „Odvedené práce pana Kulvejta si vážím, je to slušný a vzdělaný člověk," zhodnotil Petr Hostek.

Radek Stulík se v pátek 1. července stane, od roku 2002, už osmým šéfem strážníků v Benešově. Z toho se dá odvodit, že životnost takového pracovníka městského úřadu, je čtyřiadvacet měsíců… Takovou prognózu si ale starosta Benešova, sám bývalý policista, připustit nechce.

Věří totiž, že úskalí řízení Městské policie Benešov Radek Stulík zvládne, a že to obyvatelé města tím, že se zvýší úroveň práce strážníků, brzy poznají. „Je to velice zkušený policista, který prošel od základních až po velitelské pozice," připomněl starosta Benešova Petr Hostek. 

Zlepšení spolupráce obou policií

Nový vrchní strážník Radek Stulík, který se šéfování benešovské městské policii ujme 1. července, má za sebou také práci u pořádkové policie, ve službě kriminální policie a vyšetřování a v tuto chvíli zastává velitelské místo v pohotovostní motorizované jednotce v Praze.

Právě proto si starosta Benešova Petr Hostek od nového šéfa strážníků slibuje také to, že díky svým komunikačním schopnostem i současnému pracovnímu zařazení dokáže zlepšit spolupráci městské policie s policií státní.

Až do nástupu nového velitele Městské policie Benešov Radka Stulíka je jejím řízením pověřený zástupce odstoupivšího vrchního strážníka Pavla Kulvejta, Pavel Znamenáček.

Kdo už řídil strážníky v Benešově?Miroslav Pokorný - řízením městské policie pověřený zastupitel města, do 2002

Miroslav Zamrzla - zaměstnanec města, strážník, do 2005

Vladislav Janák - zaměstnanec města, strážník, do 2008

Luboš Baranec - zaměstnanec města, strážník, do 2010

Petra Župková - zaměstnankyně města, strážnice, pověřená řízením městské policie v roce 2010

Vojtěch Gergelits - zaměstnanec města, strážník, do 2011

Jaroslav Trojánek - zaměstnanec města, strážník, do 2014

Pavel Kulvejt - zaměstnanec města, strážník, do 2016

Radek Stulík - jako zaměstnanec města nastoupí 1. července 2016

Čtěte také: Strážníci budou město kontrolovat ze sedla jízdního kola