Na osamocené malé dítě upozornil na linku 156 kolemjdoucí muž. Ovšem děvčátko se v žalostném prostředí nacházelo samo jen zdánlivě. Jakmile totiž strážníci na holčičku promluvili, vynořili se z poházeného starého oblečení muž 
se ženou.

"Jak se podařilo městským policistům zjistit, jednalo se o dvaadvacetiletou matku a šestadvacetiletého otce dítěte, kteří zde přespávali," uvedla k případu mluvčí kladenských strážníků Markéta Fröhlichová. Vzhledem k tomu, v jakých podmínkách rodiče s dítětem pobývali, přivolala hlídka na místo sociální pracovnice.

„Ty děvče od rodičů převzaly a za asistence strážníků převezly do kladenské nemocnice k vyšetření. Poté byla dívenka umístěna do Dětského centra Kladno," dodala mluvčí městské policie.

Dítě je v pořádku a v bezpečí

Kladenský deník se spojil 
s vedoucí sociálního odboru magistrátu Helenou Raifovou. „Dítě je v pořádku a v bezpečí. 
S rodinou budeme dále pracovat. Více se nebudu vyjadřovat," řekla Helena Raifová.

Městská policie případ předala svým republikovým kolegům. „Rodiče, kteří jsou podle dostupných informací drogově závislí, předali strážníci přivolaným policistům," doplnila Fröhlichová.

Policie zatím případ šetří jako podezření z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. „Ovšem vyšetřování je na samém počátku a nelze vyloučit, že bude případ ještě překvalifikován," informovala policejní mluvčí Jana Štainerová.

Hlídky v rámci své služby pravidelně kontrolují místa, kde se v Kladně zdržují bezdomovci. Dům v Huťské ulici do tohoto seznamu dosud nepatřil.