„Ve všech případech byla psí těla nalezena v areálu nebo přilehlých ulicích v okolí bývalé textilní továrny Tiba v Berouně a hlava byla odborně odříznuta. První tělo hnědého krátkosrstého křížence objevil náhodný občan v lednu loňského roku. Svůj nález oznámil strážníkům městské policie. Druhé tělo se objevilo v dubnu loňského roku. Vyjížděli k němu opět strážníci," uvedla k případu mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

U druhého psa se policii nepodařilo zjistit, o jakou rasu se jednalo. K nálezu třetího psa, byl to pravděpodobně rotvajler, vyjížděla hlídka berounského obvodního oddělení policie o několik dnů později. V blízkosti areálu berounské Tiby bylo nalezeno také v dubnu. Letos v lednu se zde objevilo čtvrté bezhlavé tělo psa, a to německého ovčáka.

Tentokrát už policie nařídila pitvu. „Policisté si nechali vypracovat znalecký posudek v oblasti dané problematiky. Na základě provedeného znaleckého posudku zjistili, že hlava byla oddělena od těla odborným způsobem v době, kdy byl pes již mrtvý," upozornila Marcela Pučelíková.

Těla psů nevykazovala jiné známky poranění

Poslední bezhlavé psí tělo bylo objeveno ve středu už ve značném stádiu rozkladu. Kdo má tyto hrůzné činy na svědomí? Jde o nějakou rituální vraždu psů či o pomstu a nenávist směřovanou vůči pejskařům. To jsou některé otázky, které si už několik týdnů kladou policisté berounského obvodního oddělení. „Původně se domnívali, že by se mohlo jednat o psy z nelegálních zápasů, což následně vyloučili, neboť těla psů nevykazovala jiné známky poranění," upozornila policejní mluvčí.

Nad celým případem visí řada otazníků, se kterými si policisté lámou hlavu a žádají o pomoc širokou veřejnost. Doposud se neozval nikdo, kdo by postrádal psa. Komu tedy tito zabití psi patřili? Jedná se o člověka, který se tímto způsobem někomu mstí, nebo je to dílo nějaké sekty a rituálního obřadu?

Někdo sbírá hlavy psů jako svou trofej?

„Nebo je to někdo, kdo sbírá hlavy psů jako svou trofej? Nevšiml si někdo v okolí bývalého areálu Tiba něčeho podezřelého? Nezná někdo někoho ve svém okolí, kdo si pořídil psa z útulku, který najednou zmizel? Pokud někdo zná odpověď na některou z těchto otázek, nebo má jiné poznatky, které by vedly k objasnění případu, nechť je prosím sdělí policistům z obvodního oddělení v Berouně," žádá Marcela Pučelíková veřejnost.

Lidé mohou volat na telefonní číslo na telefonu 974 872 700 nebo na jejich policejní služebně. Pokud by se podařilo prokázat, že se jedná o trestný čin týrání zvířat, hrozil by pachateli až tříletý trest odnětí svobody.