„Ve Středočeském kraji je to už osmá místnost, kterou se nám pro tyto účely podařilo vybudovat," vysvětlila policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová. Doposud při výsleších dětských obětí musely být děti převáženy do Mělníka, kde už podobnou místnost mají.

V místnosti jsou nainstalovány tři kamery, na nichž lze průběh rozhovoru z vedlejší místnosti pozorovat. „V případě potřeby může sloužit i jako důkaz pro soud, a není nutné dítě stresovat dalším výslechem a přítomností v soudní síni," vysvětlil preventista mladoboleslavského magistrátu Bohumil Horáček.

Otevření výslechové místnosti v Mladé BoleslaviSlavnostního otevření se zúčastnil nejen vedoucí zdejšího územního odboru Dušan Žďárský, ale i náměstek ředitele krajského ředitelství policie Michal Mazánek a náměstek primátora Mladé Boleslavi Michal Kopal. Všichni svorně vyslovili myšlenku, že by bylo nejlepší, aby podobná místnost nebyla vůbec zapotřebí.

Výstavbu provázely drobné technické problémy, protože budova v Boleslavské ulici v Kosmonosích není pro podobnou přestavbu úplně ideální. „Bylo nutné místnost především důkladně odhlučnit," vysvětlil náměstek Kopal. Výslechová místnost přišla na čtvrt milionu korun.