Ale určitě bude tento šestnáíctiletý mladík trochu raritou. Miluje street workout ještě víc než fotbal a v obou disciplínách je hodně šikovný…

Jiří KrobVěk: 16 let
Bydliště: Rakovník
Záliby: street workout, fotbal
Nejoblíbenější klub: FC Barcelona
Mateřský klub: SK Rakovník
Životní vzor: Patrik Semerák
Nejoblíbenější pití: voda

Jste ten typ člověka, který dá přednost nekomerčnímu sportu bez peněz před masovým fotbalem?

Určitě ano. Neláká mě sláva, v tom jsem se nikdy nevyžíval.

Ale postupně. Hrajete fotbal od malička, jste hráčem SK Rakovník a nastupujete za mladší i starší dorost, nemáte toho někdy plné kecky (odehrát 170 minut v jediný den)?

Někdy ano, záleží na kvalitě soupeře, jsem ale domluven s trenéry, že tuto zátěž snesu. Ke konci sezóny se únava dostavila, ale naštěstí to neskončilo nějakým zraněním.

V mladší kategorii jste kapitánem, tedy tahounem. Vaše dovednosti převyšují spoluhráče i soupeře, nebylo by lepší, kdybyste tedy chodil pouze za starší dorost a získával cennější zkušenosti? Dávají vám vůbec zápasy s mladším dorostem něco?

Určitě si nemyslím, že mé dovednosti předčí schopnosti mých spoluhráčů, hraje se mnou hodně dobrých fotbalistů. Myslím, že více zkušeností získávám, když hraji za oba týmy. V zápasech mladšího dorostu si určitě více dovolím, vyzkouším si různé věci, které bych si za starší dorost nedovolil.

Mimo trávník bychom vás mohli několikrát v týdnu vidět i na hřišti v parku, kde s několika kamarády provozujete workout. I v tomto odvětví jste dost šikovný, jak vás napadlo zařadit tuto disciplínu do svého harmonogramu?

Můj největší koníček už je nějakou dobu posilování, dříve jsem chodíval do posilovny, ale když se v Rakovníku postavilo workoutové hřiště, tak jsem si řekl, že to vyzkouším. A chytlo mě to daleko více než zvedání železa.

Hodí se vám v něčem fotbal k workoutu a obráceně?

Workout k fotbalu určitě, mám velkou silovou výhodu v osobních soubojích. Obráceně si myslím, že ničím.

Na to, kolik vám je let, jste docela silový typ člověka, to je dobře. Většina kluků ve vašem věku radši někde posedává v hospodě a nebo u počítače, naplňuje vás to?

Samozřejmě, nedokážu si představit svůj život bez tohoto druhu pohybu, hrozně by mi to chybělo.

Víme, že jste dřív dostal zajímavou nabídku z pražského klubu, proč jste neodešel hrát fotbal do hlavního města?

Protože fotbal nikdy nebyla a ani nebude moje priorita, nebyl jsem ochoten obětovat mu všechno, navíc bych měl obrovské problémy se školou, neměl bych čas na rodinu, kamarády, workout…

Obnáší vaše vytížení také zdravou stravu a víkendy bez alkoholu?

Správné stravování je součástí cvičení, jedno bez druhého nemá moc velký smysl. Například jím pětkrát až sedmkrát denně a vyhýbám se tučným jídlům.

Před čtyřmi lety jsme o vás také psali v rubrice Talenty Rakovnicka, to jste byl ještě „malý chlapec", ale je vidět, že se vaše hodnoty asi moc nezměnily, je to tak?

Ano, i dnes je sport nepostradatelnou součástí mého života.

Máte nějaké ambice hrát za chlapy v SK Rakovník? Nebo byste raději odešel někam na vesnici kopat II. třídu?

Tak to nevím. Jestli budu hrát nadále fotbal, tak to určitě bude na SK, ale ještě nevím, jestli u fotbalu zůstanu tak dlouho.

Jak vypadá ve vašich očích workout budoucnosti?

Určitě chci, aby se komunita v Rakovníku rozrůstala a motivovala další lidi. A když zdraví vydrží, tak určitě chci jezdit po soutěžích a dosáhnout nejvyšších met.