V současnosti je žena už zpět na interně ve Slaném na Kladensku. Nejhorší předpoklady se naštěstí nepotvrdily, žena vidí a všechny orgány v jejím těle fungují. Podle zástupce primáře Ondřeje Čermáka je velká naděje, že otrávená bude dokonce i bez trvalých následků. Případem se i nadále zabývají i kriminalisté.

Jak v pondělí odpoledne potvrdila mluvčí policejního prezídia Štěpánka Zatloukalová, otrávenou ženu už kriminalisté vyslechli. Podle informací Kladenského deníku pracovala poškozená jako servírka v jedné z restaurací v obci u Slaného.

Mluvčí prezídia doplnila: „Provádíme nadále i výslechy dalších osob, které mohou podat jakékoli informace k případu. Láhev s vodkou, ze které žena pila byla odeslána na expertizu do kriminalistického ústavu, stejně tak jako další sklenice které byly zajištěny," doplnila mluvčí.

Podle jejích slov pracují kriminalisté s různými hypotézami. „Zda je tento případ ze Slánska ovšem v příčinné souvislosti s loňskou etanolovou aférou, ale zatím nelze potvrdit ani vyloučit. Dosud ani nevíme, z jakého zdroje jedovatý metanol pocházel. Více budeme vědět možná už v dalších dnech," uzavřela mluvčí Zatloukalová.