Jsou tam velká akvária, kde si děti i dospělí mohou prohlédnout pestrost rybího světa. Kromě tradičního kapra či štiky se ve velkých akváriích prohánějí například okouni, plotice, perlíni či sumec a řada dalších druhů.

„Na ukázku jsou zde i sumečci američtí, ačkoli se nejedná o původní druh naší fauny. Ve výstavních vitrínách jsou ze sbírek Husitského muzea v Táboře zapůjčeny a vystaveny termoplastické preparáty našich obojživelníků a plazů, kteří jsou vázáni na vodní prostředí. Expozici dotváří informační panely výstavy Malé vodní toky sestavené Davidem Fišerem, zoologem příbramského muzea," přiblížila lektorka stanice Jitka Kocíková.

Tato výstava vznikla již před několika lety ve spolupráci Ochrany fauny ČR, Hornického muzea Příbram a Středočeského kraje. Celý vodní svět vkusně oživily malby Barbory Vykysalové, zobrazující pestrost vodního prostředí nad hladinou, ale také pod ní.

Pokud jste se nechali zlákat, hrachovská stanice má otevřeno od pondělí do pátku od 9 do 16 hodin v sobotu, v neděli a o svátcích od 10 do 16 hodin.

Čtěte také: Zvířecí záchranáři jen stěží hledají přepravky pro mláďata