Hry nabízí nespočet rolí, do kterých mohou hráče vtáhnout. U série Football Manager je to manažer fotbalového klubu a letos bude hra oproti předchůdcům mnohem „osobnější".

Proces zosobnění začíná dávno před výkopem - či dokonce předtím, než manažer vůbec přijme svou první práci. Ve skutečném moderním fotbalovém světě mají manažeři mnoho různých manažerských stylů. Football Manager 2015 nyní takového manažera žádá, aby rozhodl, jakým manažerským stylem se chce vydat ve své kariéře.

Poprvé bude manažer moci být na cvičišti s hráči

Budete „manažerem v teplákách", který tráví většinu času na cvičišti a jedná přímo s hráči, nebo budete „taktickým manažerem", jenž čas věnuje především soustředění se nad taktikou a náborem nových hráčů? Či se rozhodnete pro střední cestu a oba možné způsoby budete vyváženě kombinovat? Tato inovace znamená, že poprvé v sérii bude manažer moci být na cvičišti s hráči.

Schopnost určit manažerský styl je jednou z mnoha vylepšení a rozšíření ve hře, z nichž mnohé nebudou na první pohled patrné. Jedna velká změna je znatelné přepracování uživatelského rozhraní. Nově nabízí více možností a je hlavně přehlednější, aby umožňovalo bezproblémovou orientaci.

Nová verze dále vylepší třeba správu financí, interakce s médii, pohovory, trénink nebo hráčské role. Football Manager 2015 vyjde 7. listopadu a to pouze pro počítače.

Grunex.com