VYBRAT REGION
Zavřít mapu
TÉMA

Audit Deníku - kvalita a distribuce potravin

Cherry rajčata z Hané porážejí cizinu, zájem je obrovský

Do Česka se každoročně dovezou desítky tisíc tun rajčat. V takto objemné konkurenci bobulí ze Španělska, Nizozemska či Maroka se rozhodli zabojovat o zákazníka zemědělci z Haňovic u Litovle.

Značkou Regionální potravina jsou v kraji oceněny mošt, sýry či kapří medailonky

Královéhradecko - Jednou z akcí na podporu výroby domácích potravin je značka Regionální potravina, kterou ministerstvo zemědělství už sedmým rokem uděluje nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích.

Značkou Regionální potravina jsou v kraji oceněny mošt, sýry či kapří medailonky

Hradec Králové - Jednou z akcí na podporu výroby domácích potravin je značka Regionální potravina, kterou ministerstvo zemědělství už sedmým rokem uděluje nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích.

Pro české potraviny nedělá nic vláda, ale ani spotřebitelé

Liberecký kraj - /HLASUJTE/ U českého člověka stále platí - co je levné, to je dobré. Na tom asi nic nezmění ani vláda.

Pro české potraviny nedělá nic vláda, ale ani spotřebitelé

Liberecký kraj - /HLASUJTE/ U českého člověka stále platí - co je levné, to je dobré. Na tom asi nic nezmění ani vláda.

Pro české potraviny nedělá nic vláda, ale ani spotřebitelé

Liberecký kraj - /HLASUJTE/ U českého člověka stále platí - co je levné, to je dobré. Na tom asi nic nezmění ani vláda.

Pro české potraviny nedělá nic vláda, ale ani spotřebitelé

Liberecký kraj - /HLASUJTE/ U českého člověka stále platí - co je levné, to je dobré. Na tom asi nic nezmění ani vláda.

Zájem o značku Regionální potravina rok od roku roste

Karlovarský kraj – Už jednapadesát výrobků zvítězilo v Karlovarském kraji od roku 2010 v krajském kole soutěže o značku Regionální potravina. A letos k nim zcela jistě přibudou při osmém ročníku další oceněné produkty.

Audit Deníku: Kvalitní jídlo je. Češi ho ale musí chtít

Mají Češi slabost pro méně kvalitní potraviny? Před časem spotřebitelský časopis dTest nakoupil identické výrobky u stejného nadnárodního obchodního řetězce, ale v různých státech. Ty pak nechali Čechům naslepo ochutnat.

Regionální potraviny pomáhají výrobcům i kraji

Plzeňský kraj – Už poosmé se letos bude v Plzeňském kraji přidělovat prestižní značka Regionální potravina. Od roku 2010 už titul získalo před padesát výrobků od masných přes mléčné po ovoce nebo pečivo.

Vláda toho pro podporu domácích potravin moc neudělala. Ale měla by vůbec?!

Pardubický kraj - Cena je po kvalitě stále druhým nejdůležitějším kritériem při nákupu potravin, už to není ale takovou alfou a omegou. Zákazníci stále více hledí také na kvalitu a původ potravin.

Usnadní vláda sklizeň chřestu na Mělnicku?

Mělník - Hrdý na to, že po převzetí firmy od Holanďanů se podařilo rozjet její činnost bez dotací, je Jan Charvát z chřestové farmy v Hostíně u Vojkovic na Mělnicku. „Nikde jsme nestáli s nataženou rukou," řekl Deníku. Získaná dotace na plodiny, u kterých je vysoký podíl ruční práce, ovšem vítá.

Bio? Česko bojuje se zákony

Jižní Morava /PANEL DENÍKU/ - V posledních letech se stalo velkým trendem přisuzovat potravinám a plodinám nálepku bio. Česká legislativa si ale s tímto označením neví rady a pravidla pro určování bio kvality jsou často nejasná.

David Španbauer se naučil správně péct chléb ve Francii. Teď má v Tisé pekárnu

Tisá, Ústecký kraj /HLASUJTE/ - Chuť chleba ovlivňuje nekvalitní mouka. Ta je většinou „pančovaná" chemií.

Zemědělci: Dotační politika jde správným směrem, byrokracie je ale obrovská

/AUDIT DENÍKU/ ZP Otice patří mezi nejvýznamnější zemědělské podniky nejen opavského regionu. Je zaměřen na rostlinnou a živočišnou výrobu. Podle předsedy představenstva tohoto ZP Otice Petra Ševčíka došlo za vedení ministerstva zemědělství Mariánem Jurečkou k pozitivnímu přesunu dotačních peněz směrem k citlivým komoditám a speciálním plodinám, jako je ovoce a zelenina a dále do živočišné výroby.

Dokáže vláda usnadnit sklizeň jahod v Praze?

Praha – Obejít se při sklizni pražských výpěstků bez práce cizinců? To nejde. Sezonní pracovníci jsou potřeba. Deníku to řekl Michal Jakoubek z jahodových plantáží v Kunraticích na jižním okraji metropole. Ty jsou sice proslavené samosběrem – příchozí zájemci by se však o úrodu sami nepostarali.

Audit Deníku: Podpořila vláda regionální potraviny?

Udělala vláda dost pro podporu výroby a prodeje domácích potravin? Zlínsko říká „NE". Podle 21,9 % panelistů z celé ČR udělala vláda dostatečná opatření pro podporu výroby a prodeje domácích potravin. V našem kraji s tím však nesouhlasí 85 % dotázaných.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies