Za jídlem 16. 12. 2018 Chytré pečení: Jde do i bez laktózy. A recepty opravdu stojí za to Cítíte se po některých jídlech „těžce“ a unavení? Trápí vás bolesti břicha a zažívací potíže? I…
Za jídlem 15. 12. 2018 Zima na talíři, která zahřeje. Na pulty se dostává kvalitní kořenová zelenina Jídlo, které zasytí a zahřeje potěší v zimě každého. Právě teď se na pultech obchodů nachází…
Za jídlem 3. 11. 2018 5 Sekaná svíčková nebo lepenice. Vyzkoušejte zajímavé recepty první republiky Maso se jedlo zřídkakdy, zato ryby se na stůl dostávaly častěji, než je tomu dnes. Své místo měly…
Za jídlem 21. 6. 2018 5 Červená se červená. Jahodová sezona je tady! Žádné další ovoce nekřičí tolik létem jako právě jahody. Ty nás provázejí prvními slunečnými dny…
Středočeský kraj 11. 4. 2016 80 Kuchař Petr Ocknecht: Veškerý hmyz je výživově hodnotnější než maso Březnice /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Listový salát s restovanými moučnými červy, cvrčci na másle či…
Bydlení 27. 3. 2016 1 Zamilujte si chutě Asie Výlet do Thajska je nejen cestovatelským, ale i kulinárním zážitkem. Kdo má rád nové chutě, bude ve svém živlu. Ale pokud se do Thajska nechystáte,…
Bydlení 26. 3. 2016 Květinové vaření: využijte všechny dary přírody Zeleninu a bylinky používáme v kuchyni běžně. Květy ale bereme spíše jako dekoraci, a přitom…
Bydlení 25. 3. 2016 Jarní recepty Zapomeňte na těžké omáčky či tučné dresinky. Jarní recepty jsou nabité energií, a přitom netíží v žaludku. Zde je pár tipů pro vás.
Bydlení 24. 3. 2016 Halina Pawlowská: doma jíme to, co chutná vnukovi Halina Pawlowská je nejen vynikající spisovatelka a scenáristka, ale i kuchařka. O všech…
Praha 10. 3. 2016 6 Na kulinářském šampionátu zazářili dva kuchaři z Prahy Praha /FOTOGALERIE/ - Česká republika se může pyšnit dalším úspěchem v gastronomii. Z…
Praha 8. 1. 2016 12 Zimní Chef Time Fest odstartoval famózně Praha /FOTOGALERIE/ - Třetí ročník zimního třítýdenního gurmánského festivalu Chef Time Fest…
Bydlení 24. 12. 2015 Historická vánoční kuchyně: také bobří ocasy a nohy Soukromý badatel Libor Marek z Přimdy v rozhovoru pro Deník o středověké vánoční hostině a také o…
Bydlení 24. 12. 2015 Vegetariánská štědrovečerní večeře? Nekapr ovesný dokáže nahradit tradiční rybu Vánoce bez kapra či řízku si dokáže představit málokdo. I hlíva ústřičná nebo celer ale mohou…
Bydlení 13. 12. 2015 Upečte si výborné perníčky Vyzkoušejte recepty na perníčky, které jsou ihned ´jedlé´ - tedy nemusejí delší dobu odležet, aby zkřehly.
Bydlení 5. 12. 2015 Bezlepkové cukroví Uvažujete každým rokem o nových receptech na Vánoce? Vyzkoušejte zdravější variantu cukroví. Smlsnete si na něm přinejmenším tak, jako na tom tradičním a…
Česko 6. 11. 2015 3 Kuchtík Láďa Hruška: Mé vaření není o nechutnosti Praha /ROZHOVOR/ - Co bude dnes k večeři? Na to se ptá spousta Čechů, kteří v minulých letech…
Bydlení 11. 10. 2015 Jakým masem zpestřit nedělní oběd? Co takhle soba, medvěda či klokana? Hovězí, drůbež či vepřové nebo třeba kapr a pstruh. Na těchto druzích masa si tradičně…
Bydlení 23. 9. 2015 Dýně: jak ji chutně zpracovat Na pěstování nenáročná rostlina nabízí široké využití v kuchyni. Lze ji podávat jako přílohu, hlavní jídlo či dezert.
Praha 29. 5. 2015 10 Na Pražském hradě začal Prague Food Festival Praha /FOTOGALERIE/ - Podeváté zahájil v pátek Pavel Maurer v Královské zahradě Pražského hradu…
Praha 15. 5. 2015 6 Festival Chřestfest přilákal téměř 900 hostů Praha /FOTOGALERIE/ - I letos během hlavní chřestové sezóny se uskutečnil gastronomický festival…
Bydlení 15. 5. 2015 Dobroty z grilu Sezona letního posezení na zahradě začíná a grilované laskominy k němu neodmyslitelně patří. Tady jsou naše tipy na skvělé pohoštění.
Bydlení 14. 5. 2015 Šéfkuchař Jan Punčochář: Udit se dá všechno. I máslo! Šéfkuchařem ve vyhlášené restauraci Le Terroir se stal Jan Punčochář už ve 23 letech. Za jeho…
Bydlení 5. 4. 2015 Beránek nebo kuře s nádivkou. Deník přináší čtyři velikonoční recepty Ke svátkům jara neodmyslitelně patří také dobré jídlo. Deník Rovnost oslovil šéfkuchaře brněnské…
Bydlení 30. 3. 2015 Velikonoční recepty Svátky jara se blíží. Inspirujte se tradičními recepty a jejich variantami. Jsou plné zdraví a síly.
Zdraví 28. 3. 2015 Odbornice na zdravou výživu: Můžeme jíst všechno. Otázka je, zda chceme Víte, co je raw food nebo také živá či syrová strava? Wlasta Hlinková, odbornice na zdravou…
Ekonomika 10. 3. 2015 Alcron a La Degustation si i letos udržely michelinskou hvězdu Praha - Pražské restaurace Alcron v hotelu Radisson a La Degustation Bohême Bourgeoise znovu…
Bydlení 10. 2. 2015 Recepty pro zdraví Vyzkoušejte mrkvové koláčky nebo salát s klíčky, jablky, mrkví a kedlubnou.
Bydlení 9. 2. 2015 4 Norský losos pomůže doplnit potřebné látky S příchodem zimy, kdy se zkracují dny, chybí lidskému organismu vitaminy ze slunečního svitu. Jak…
Cestujeme 2. 2. 2015 Za nejlepší kuchyní dle Michelina musíte letos do Savojských Alp Držitelem prestižních tří hvězdiček ve známém Michelinově průvodci, který hodnotí kvalitu…
Bydlení 20. 1. 2015 1 Deník radí: Zahřejte se! Zima není jen o grogu a svařáku Není to jen čaj, svařák, medovina nebo punč, které dokážou v zimě zahřát na těle i u srdce. Teplý…
Bydlení 10. 1. 2015 Upečte ze zbytků vánočního cukroví jedinečný závin nebo koláč Možná jste se ho přejedli, ale vyhodit je by byla škoda. S vánočním cukrovím se dá doslova…
Bydlení 14. 12. 2014 Dita P.: Láska je nejdůležitější ingredience Dita Pecháčková, spisovatelka a moderátorka pořadu České televize Deník Dity P., má stále velké…
Bydlení 15. 11. 2014 Něco lahodného pro zahřátí Až budete už podesáté za den zalévat pytlík s čajem horkou vodou, možná vás napadne, že byste mohli udělat změnu a připravit si nějaký neobvyklý horký…
Bydlení 8. 11. 2014 8 Jak si upéct skvělou Svatomartinskou husu? Tady jsou rady šéfkuchaře Dozlatova upečené, křehké husí maso se dvěma druhy zelí a knedlíků bude během nadcházejících…
Bydlení 23. 10. 2014 Šetřete, ale neošiďte se I levná jídla bez masa mohou být chutná. Přesvědčte se sami a připravte si některý z následujících pokrmů.
Bydlení 3. 9. 2014 Ryba z grilu potěší každého gurmána V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí…
Bydlení 31. 8. 2014 Podušené hřiby vydrží v mrazáku i dva roky Plné košíky hříbků, ale co s nimi? Najednou se vše sníst nedá. Navíc v zimních měsících přijde…
Bydlení 29. 8. 2014 Filip Sajler: Chlap si musí umět poradit v každé situaci Zkušenosti získal v prestižních zahraničních restauracích a úspěšně vařil za český národní tým.…
Bydlení 23. 8. 2014 Houbové hody Díky teplému počasí, občasným bouřkám a přeháňkám začaly růst houby. A protože houbaři hlásí bohaté úlovky z různých koutů Čech a Moravy, nabízíme jim pro…
Česko 20. 8. 2014 Jedlé květy mohou být zajímavým doplňkem pokrmů Praha - Jedlé květy jsou chutnou, netradiční a občas i luxusní ozdobou salátů, dortů a zákusků.…
Bydlení 17. 8. 2014 Roste i chutný kotrč, co si z něj uvařit? Kromě notoricky známých hub se nyní dá najít v lesích v regionu například sluka svraskalá, hřib…
Bydlení 1. 8. 2014 1 Jak udělat na grilu šťavnatou krkovici? Maso nerozklepávat Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: „Nejen v Čechách patří k nejoblíbenějším steakům…
Bydlení 31. 7. 2014 Dobře grilovat znamená s chutí si vyzkoušet různé věci Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je…
Bydlení 28. 7. 2014 1 Grilovaná žebírka potěší každého Vepřové maso nepatří mezi dietní jídla. Dobře připravená žebírka však zaženou myšlenky na štíhlou…
Bydlení 18. 7. 2014 Překvapte své nejbližší a připravte jim ochucenou grilbagetu se špízem K letnímu grilování a posezení s přáteli přináší gastronomický specialista Petr Stupka jeden z…
Bydlení 15. 7. 2014 V letních dnech je k obědu nejlepší zeleninový salát Chuť na klasiku, jako je vepřo-knedlo-zelo nebo řízek, nemá v horkých dnech každý. Ideální je…
Bydlení 3. 7. 2014 Udělat hamburgery zvládnou i méně nadaní kuchaři Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně. Přinášíme recept na letní jídlo, které se hodí na…
Bydlení 23. 6. 2014 ON-LINE rozhovor o letním grilování s kuchařem Lukášem Pištělákem Ptejte si již nyní. Sedmadvacetiletý kuchař Lukáš Pištělák z Kroměříže začínal jako kuchař na…
Bydlení 18. 5. 2014 Grilování: jde to i zdravě? Mnohým nešvarům se dá vyhnout a z jídla na ohni udělat pochoutku, která vám neuškodí, zvolíte-li vhodné suroviny a způsob úpravy.