Třináctá nasazená Azarenková, která v semifinále vyřadila Karolínu Plíškovou, ve finále porazila světovou jedničku a největší favoritku Američanku Serenu Williamsovou dvakrát 6:4. Williamsovou zdolala Běloruska poprvé od srpna 2013 po sérii pěti porážek a zmírnila výrazně nepříznivou vzájemnou bilanci na 4:17.

Čtyřiatřicetiletá Američanka, která letos startovala v Indian Wells podruhé za sebou po předchozím čtrnáctiletém bojkotu turnaje, nedokázala zopakovat vítězství z let 1999 a 2001. Ve finále se dopustila 33 nevynucených chyb. V druhém setu prohrávala 0:4 a 1:5, pak ještě snížila na 4:5 a v dalším gamu měla dva brejkboly, ale Azarenková obrat nepřipustila. Po 88 minutách proměnila hned první mečbol.

Williamsová prohrála i druhé letošní finále po neúspěchu na Australian Open s Němkou Angelique Kerberovou a dál čeká na jubilejní 70. titul v kariéře.

Nejvýše nasazený Djokovič nedal ve finále turnajové dvanáctce Raonicovi sebemenší šanci a za 77 minut ho vyprovodil z kurtu poměrem 6:2, 6:0. Srb získal svůj třetí letošní titul po triumfech v Dauhá a na Australian Open. Jedinou porážku od počátku roku si připsal v únoru v Dubaji, kde kvůli problémům se zrakem skrečoval čtvrtfinále se Španělem Felicianem Lópezem.

Díky 62. triumfu na okruhu ATP se Djokovič dotáhl v historické tabulce na devátého Argentince Guillerma Vilase. Od legend Björna Borga a Petea Samprase jej dělí jen dva tituly.

INDIAN WELLS (USA)

Muži, dvouhra - finále: Djokovič (1-Srb.) - Raonic (12-Kan.) 6:2, 6:0.

Ženy, dvouhra - finále: Azarenková (13-Běl.) - S. Williamsová (1-USA) 6:4, 6:4.