"Myslím, že mi to hodně pomůže. Nehrála jsem úplně špatně i vzhledem k tomu, jaká mám ta první kola. Navíc ještě s Franceskou. Když to sesumíruju, můžu být spokojena," řekla Kvitová Radiožurnálu po zápase.

Do souboje s italskou obranářkou vstoupila dobře a první set vyhrála 6:4. Pak ji ovšem znovu postihlo astma a začalo se jí hůře dýchat. "První set byl v pořádku, ale na začátku druhého jsem trochu ztrácela dech. Přestala jsem hrát agresivně tak jako předtím a ona se do toho vrátila. To jsem věděla, že je cesta do pekel," poznamenala Kvitová k druhé sadě, kterou prohrála 2:6.

V třetím dějství ovšem zmobilizovala síly a hned na úvod sebrala soupeřce servis. "Ten první game třetího setu, kdy podávala, byl hrozně důležitý. Tam jsem to zvládla a tím trošku odskočila, takže jsem mohla být trošku klidnější," pochvalovala si aktuálně osmá hráčka světa.

Těšilo ji, že v důležitých chvílích dokázala zahrát vítězné údery. "Bylo fajn, když jsem to v důležitém momentu zabila. Je fajn, že to tam ve mně pořád ještě někde je. Doufám, že se to bude objevovat častěji," přála si dvaadvacetiletá Kvitová.

V dalším kole ji čeká skoro o čtyři roky mladší Britka Laura Robsonová. "Zatím jsem s ní nehrála. Je to levačka, takže rotace jsou opačné, což je nepříjemné. Na US Open hrála moc dobře, má talent. Hraje agresivně z obou stran," uvedla Kvitová pro iDnes. "Možná by bylo nejlepší, aby mě nasadili na první zápas. To ještě není takový pařák," dodala.