V neděli si tenistky soupeřky prohodí. Od 12 hodin změří síly týmové jedničky Kvitová a Stosurová, poté budou hrát Šafářová a Gajdošová. Do čtyřhry kapitán Petr Pála nominoval Lucii Hradeckou s Andreou Hlaváčkovou, australská strana nasadí nečekané finalistky čtyřhry Australian Open Casey Dellacquaovou a šestnáctiletou Ashleigh Bartyovou.

V případě rozhodnutého stavu už po třetí dvouhře by se podle nových pravidel hrála rovnou čtyřhra.

"Je mi to celkem jedno, že začínám. Budu se snažit ulehčit situaci Lucce. Gajdošová je na cestě vzhůru, umí zaskočit kohokoliv. Musím se na to připravit," řekla po losu Kvitová, která by podle papírových předpokladů neměla mít se 168. hráčkou žebříčku WTA problémy.

Osmá hráčka světa Kvitová se s Gajdošovou zatím neutkala, zato s australskou jedničkou Stosurovou má ze tří zápasů stoprocentní bilanci. Líp je na tom se svými soupeřkami i Šafářová: se slovenskou rodačkou Gajdošovou má bilanci 3:2, se světovou devítkou Stosurovou 4:2.

Češky se nejvíce obávají právě Stosurové, která je na žebříčku jen o jedno místo za Kvitovou, ale mají jasno v tom, co by na vítězku US Open 2011 mohlo platit. "Má horší bekhend. Bude to chtít tlačit přes bekhend. Nevyhovuje jí levácká hra," řekla Šafářová, která stejně jako Kvitová hraje levou rukou.

České tenistky obhajují ve Fed Cupu poslední dva tituly, v případě úspěchu narazí na vítěze zápasu mezi USA a Itálií.

Česká republika - Austrálie (Ostrava, ČEZ Aréna, tvrdý povrch):

Sobota (13:00): Kvitová - Gajdošová, Šafářová - Stosurová.
Neděle (12:00): Šafářová - Gajdošová, Kvitová - Stosurová, Hlaváčková, Hradecká - Dellacquaová, Bartyová.