Rozhodnout může Čilič, který v nedělní úvodní dvouhře nastoupí v souboji týmových jedniček a bývalých vítězů US Open proti Del Potrovi. S Argentincem má však výrazně nepříznivou bilanci 2:8. Prohrál s ním i v předchozím daviscupovém utkání v roce 2012.

V Záhřebu zatím Čilič potvrzuje roli tahouna chorvatského výběru, který se snaží navázat na vítězství v Davis Cupu z roku 2005. V pátek zdolal v pětisetové bitvě Federica Delbonise a dnes po jeho servisu domácí tenisté proměnili první mečbol, když Mayerův return skončil v autu za základní čárou.

Mayer jako první z hráčů ztratil podání v třetím gamu druhého setu, ale hostům se povedlo kontrovat. V osmé hře vzali servis Čiličovi, tie-break však znovu vyzněl lépe pro domácí pár. Třetí sadu i celý zápas rozhodl šestý game, v němž 137. hráč světového žebříčku Mayer opět přišel o podání.

Argentinci jsou ve finále popáté a hrozí jim, že stejně jako v letech 1981, 2006, 2008 a 2011 odejdou s prázdnou. Od roku 1981, kdy se začal používat současný formát soutěže, ztratil tým ve finále vedení 2:1 pouze dvakrát.

Finále tenisového Davisova poháru v Záhřebu:

Chorvatsko - Argentina 2:1 po čtyřhře
Čilič, Dodig - Del Potro, Mayer 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), 6:3.