Že to zní poněkud banálně? Možná, klíč k rozluštění masivního zájmu celého světa spočívá ve jméně dotyčné cestovatelky. Je jí Petra Kvitová, dvojnásobná wimbledonská šampionka. Jak vidno, masivní pozornost médií i fanoušků se opravdu neomezuje jen na českou kotlinu.

Není divu. Koncem prosince zasáhla všechny tenisové fanoušky zpráva, že Kvitovou doma v Prostějově kdosi přepadl a pořezal. Populární tenistka musela na operaci. „Je mi jedno, jak dlouho to potrvá, jestli měsíce, půl roku, rok. Budu se chtít vrátit, udělám pro to všechno," prohlásila tehdy.

Petra Kvitová si zahrála v Monaku
Kvitová hlásí návrat, zahrála si tenis v Monaku

Lékaři odhadovali, že léčba pořezané levačky (ve které Kvitová drží raketu) zabere alespoň půl roku. Jen málokdo by si ovšem vsadil, že se Kvitová objeví už na Roland Garros. Antukový grandslam startuje v neděli a všechno nasvědčuje, že se na něm česká hvězda objeví jinak než v roli divačky.

„Držte mi palce, ať vše dopadne dobře a já mohu v Paříži hrát," vzkázala Kvitová na instagramu před odletem do francouzské metropole. Dnes má nad Seinou tiskovou konferenci, na níž by měla definitivně odtajnit své rozhodnutí. Tajemstvím není fakt, že i kdyby to náhodou nevyšlo na French Open, určitě chce hrát „na svém" Wimbledonu. To už potvrdili jak její mluvčí, tak pořadatelé.

Česká tenistka Petra Kvitová.
Myšlenky na návrat. Kvitová sní o French Open

Na velký comeback Kvitové se těší nejen diváci, ale i její soupeřky. „Opravdu doufám, že se Petra vrátí.

Je to skvělá holka a velká osobnost, na turnajích nám schází," prohlásila bývalá světová jednička Caroline Wozniacká, která se s Kvitovou potkala během nedávného turnaje WTA v Praze. „Bylo výborné vidět ji, jak se směje a připravuje na návrat," dodala Dánka.

Pokud se Kvitová vrátí už nyní, může se spolehnout, že bude v Paříži za hvězdu. Na jednu stranu příjemný pocit, na druhou stranu tím neodbytnější pozornost na ni bude směřovat. Kvitová už dříve mívala na kurtech citelné výkyvy psychiky. Drsné zkušenosti posledních šesti měsíců ji ale možná zocelily.

Jak ustojí tlak?

Video: Best of z US Open 2016

Zdroj: Youtube

Zdroj: Youtube