Exhibiční turnaj se pokusil přiblížit fanouškům společně s českou tenisovou jedničkou Tomášem Berdychem na Staroměstském náměstí. Ještě předtím si oba zahráli na lodi u Karlova mostu.

Čtěte také: Berdych v žebříčku opět klesl. Plíškové chybí k pozici dvojky 1475 bodů

Tenisový fenomén se naposledy představil českým příznivcům téměř před deseti lety v rámci daviscupové baráže. Švýcaři tehdy prohráli 2:3.

"Jsem rád, že jsem po dlouhé době zpět v Praze. Když jsem tu byl naposledy, sice jsme prohráli, ale Prahu mám moc rád, je to jedno z nejhezčích měst v Evropě. Když jsem známým říkal, že jedu do Prahy, říkali, že jsem šťastný muž," řekl s úsměvem Federer na pódiu uprostřed Staroměstského náměstí.

"Je to hodně ikonické místo, jsem rád, že tady mohu být. Strašně se těším na září, je to něco jedinečného, co tu ještě nebylo. Doufám, že diváci v O2 areně jako vždy vytvoří skvělou atmosféru," uvedl Berdych.

Primátorce daroval raketu

Laver Cup je poctou slavnému australskému tenistovi Rodu Laverovi. Turnaj by se měl hrát každý rok v září s výjimkou olympijského roku. V roce 2019 se akce uskuteční ve Spojených státech, poté se vrátí do Evropy.

"Strašně se těším na září. Bude to jedna z nejlepších akcí za poslední roky a věřím, že tu vznikne tradice, která bude trvat třeba dalších 100 let," usmíval se Federer.

Kromě Berdycha ho na Staroměstském náměstí přivítala i pražská primátorka Adriana Krnáčová, který Švýcar daroval raketu.

A na své si přišli i fanoušci. Federer s Berdychem poslali mezi fanoušky dva míčky. Kdo je chytil, získal vstupenky na zářijový Laver Cup.

Evropský tým v čele s Federerem povede jako kapitán Švéd Björn Borg a jeho protějškem bude Američan John McEnroe.

Nepřehlédněte: Plíšková porazila poprvé Wozniackou a získala titul v Dauhá