Čilič, účastník letošního Turnaje mistrů, v úvodních dvou setech potvrzoval roli favorita, závěr třetí sady ale nezvládl. V sedmé hře nevyužil dva brejkboly, následně přišel o servis a Delbonis šanci využil. Čtvrtý set jasně ovládl, v rozhodujícím pátém už ale opět úřadovala domácí jednička a po více než třech a půl hodinách Čilič proměnil první mečbol.

"Na returnu jsem se trápil," přiznal Čilič. "Jeho vysoký nadhoz při servisu je tak trochu specifický a dělal mi problémy. Nikdy jsem ale netvrdil, že to bude snadný zápas. Koneckonců, tohle je finále," dodal šestý hráč světového žebříčku, nejvýše postavený ze všech finalistů.

Téměř tři a půl hodiny bojoval na kurtu i Del Potro. Bývalý čtvrtý hráč světového žebříčku, kterému ve vyprodané záhřebské aréně pro 15.000 diváků fandil i legendární argentinský fotbalista Diego Maradona, se opíral o takřka bezchybné první podání a soupeři nenabídl jedinou šanci k brejkbolu.

Na servisu exceloval i Karlovič, který se v 37 letech stal nejstarším singlistou ve finále od roku 1920. Del Potrovi nastřílel 35 es, přidal ale i dvanáct dvojchyb a třikrát přišel o podání.

Chorvaté slavili daviscupový triumf v roce 2005 na Slovensku, nyní jsou ve finále podruhé. Argentinci jako jediní v historii soutěže neproměnili ani jeden ze svých čtyř předešlých finálových duelů v letech 1981, 2006, 2008 a 2011 v titul.

Finále Davisova poháru v Záhřebu:

Chorvatsko - Argentina 1:1 po prvním dnu
Čilič - Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2, Karlovič - Del Potro 4:6, 7:6 (8:6), 3:6, 5:7.