Čtyřiadvacetiletá Kvitová získala druhý titul ve Wimbledonu přesně před měsícem a nyní se vrací do hry. "Je to první turnaj po Wimbledonu a je vždy náročné si zvyknout na tvrdé kurty, ale cítím se dobře a věřím, že jsem připravena," řekla Kvitová serveru WTA před turnajem v Montrealu, který předloni vyhrála.

S o pět let starší Dellacquaovou, která v úterý v 1. kole porazila Belgičanku Kirsten Flipkensovou 6:0, 4:6 a 6:2, se Kvitová na okruhu WTA dosud neutkala.

Kvitová na americkou část sezony odletěla v pátek a v kanadském dějišti si mimo jiné zatrénovala s Dánkou Caroline Wozniackou. S Flipkensovou už v pondělí prohrály v 1. kole čtyřhry.

V dobrý vstup na turnajích před US Open doufá i trenér Kvitové David Kotyza. "Jsem optimistou. Vyzrála i mentálně, zlepšila kondici. To jsou věci, které jí pomohou i na ne příliš oblíbeném povrchu," řekl Kotyza deníku Sport před odletem. S Kvitovou a Kotyzou je v Kanadě i nový kondiční kouč tenistky Branislav Bundzik.

Záhlavová-Strýcová potrápila světovou pětku

Jako první se z českých tenistek představila ve druhém kole v Montrealu Barbora Záhlavová-Strýcová se, ale do osmifinále nepostoupila. Pátou hráčku světa Agnieszku Radwaňskou potrápila a odvrátila jí čtyři mečboly, nakonec však favorizované Polce podlehla dvakrát 4:6.

Druhé kolo si na prestižním podniku zahraje i Karolína Plíšková, která se dostala do hlavní soutěže jako náhradnice a na úvod nedala šanci Belgičance Yanině Wickmayerové. Povolila jí pouhé tři gamy po výsledku 6:2 a 6:1.

Štěpánek nestačil na Monfilse

Radek Štěpánek se rozloučil s turnajem v Torontu v prvním kole a se světovou jedničkou Novakem Djokovičem si nezahraje. Český tenista prohrál s Gäelem Monfilsem první set 3:6, ve druhém měl dlouho navrch, ale vedení 5:1 do vítězného konce nedotáhl a francouzskému soupeři podlehl 5:7.

Pětatřicetiletý Štěpánek se v úterý v Kanadě utkal s Monfilsem už podeváté v kariéře a bilanci si pohoršil na 3:6. Jeho daviscupový kolega Tomáš Berdych vstoupí do turnaje ve středu, coby čtvrtý nasazený měl v prvním kole volný los. Na úvod Berdycha čeká tenista z Tchaj-wanu Lu Yen-hsun, s nímž dosud hrál dvakrát a pokaždé úspěšně.

TORONTO (Kanada)

Muži, dvouhra - 1. kolo: Monfils (Fr.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 7:5, Gulbis (11-Lot.) - Sousa (Portug.) 6:3, 6:4, Sock (USA) - J. Melzer (Rak.) 6:1, 6:3, Kyrgios (Austr.) - Giraldo (Kol.) 7:6 (7:3), 7:5, Seppi (It.) - Schnur (Kan.) 6:3, 6:3, Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Granollers (Šp.) 7:6 (8:6), 7:5, Džazírí (Tun.) - García-López (Šp.) 6:4, 7:6 (8:6), Young (USA) - Dancevic (Kan.) 5:7, 6:0, 6:3.

MONTREAL (Kanada)

Ženy, dvouhra - 1. kolo: Karolína Plíšková (ČR) - Wickmayerová (Belg.) 6:2, 6:1, Wozniacká (11-Dán.) - Hantuchová (SR) 6:1, 6:1, Suárezová (14-Šp.) - Jovanovská (Srb.) 6:4, 6:3, Dellacquaová (Austr.) - Flipkensová (Belg.) 6:0, 4:6, 6:2, Vandewegheová (USA) - Čang Šuaj (Čína) 6:2, 6:4, Stosurová (Austr.) - Puigová (Portor.) 6:2, 6:2, Makarovová (Rus.) - Oprandiová (Švýc.) 6:4, 6:0, Vesninová (Rus.) - Giorgiová (It.) 6:4, 1:6, 7:6 (7:1), V. Williamsová (USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:1, 3:6, 6:2, Garciaová (Fr.) - Knappová (It.) 6:2, 6:7 (6:8), 6:1. 2. kolo: A. Radwaňská (3-Pol.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 6:4.