Proč jste změnila deblovou partnerku Lucii Hradeckou za Číňanku Pcheng Šuaj?
S Luckou Hradeckou jsme si na konci sezony sedly a řekly jsme si cíle na příští sezonu. Lucka chce hrát hodně singlů a vrátit se na žebříčku dvouhry tam, kam si myslí, že patří. A to znamená hrát spoustu menších turnajů. Já bych se ale chtěla věnovat čtyřhře. Debl mě baví a živí. Řekla jsem, že nebudu podřizovat svůj program Lucce, stejně tak jako Lucka ho nechtěla podřizovat mému. Takže jsme se rozhodly, že příští sezonu odehrajeme bez sebe. Dostala jsem nabídku od Pcheng, se kterou jsme vyhrály dva turnaje, a vždycky se mi s ní hrálo a komunikovalo dobře. Byla jsem dost nadšená, že má o mě velký zájem.

 Andrea Hlaváčková (v popředí) a Tereza Martincová v nové nafukovací hale TK Slavia Plzeň před sobotní exhibicí, kterou tu sehrály pro diváky.Zdroj: DENÍK/Zdeněk VaizPřespříští sezonu se můžete k sobě znovu vrátit?
Uvidíme, jak se nám bude dařit v příští sezoně. Já jsem otevřená se s Luckou o tom pobavit. My jsme mimo kurt spolu nikdy nebyly velké kamarádky. Rozuměly jsme si na kurtu, ale mimo kurt jsme si každá dělala všechno po svém. Ale ve chvíli, kdy jsem se rozhodla hrát jen debla, tak jsem věděla, že si budu muset vybrat někoho, s kým budu jako tým, fungovat a plánovat věci jako tým. Ve spolupráci s Luckou bych takovou možnost neměla. Proto to rozhodnutí padlo.

S Pcheng Šuaj budete mít na kurtu stejnou roli jako s Luckou Hradeckou?
Já bych řekla, že jo. I když možná se to otočí, protože s Luckou jsem byla já takový ten solidní hráč, který držel return a určitý level zezadu a Lucka měla možnost dělat já tomu říkám highlights – přeběh po kurtu, rána po lajně, tedy více kreativní věci. Je potřeba mít hráče, který to tam vždycky dostane, a v tom věřím Pcheng, která je velmi solidní a má neskutečně přesnou a jistou hru zezadu, takže si myslím, že si budu hodně moci dovolit zpestřit svoji hru a chodit víc na síť. Takže na to se hodně těším.

TAKÉ ČTĚTE: Úspěšné duo H+H se znovu rozpadlo. Tenistky rozdělil odlišný program

Jaké máte cíle do sezony?
Já bych si strašně moc přála vyhrát ještě jeden grandslam. Myslím si, že pokud bude správná konstelace s Pcheng Šuaj a všechno vyjde tak, jak má, tak možnost tady je. Vím, jak strašně těžké je, aby člověk vyhrál grandslam Snad nám oběma vydrží zdraví a půjde nám to. Sezona je strašně dlouhá, ale s cílem vyhrát Grand Slam jdeme do sezony.

Kdo budou vašimi největšími soupeřkami?
Všechny, protože v deblu se konkurence zvyšuje. Čtyřhru hraje hodně singlistek, což teď bylo vidět na Masters, kde ze 16 deblistek bylo osm singlistek.

Nafukovací halu oddílu TK Slavia Plzeň slavnostně otevřeli (zleva) Jan Hlaváček, Tereza Martincová, Andrea Hlaváčková, primátor Martin Zrzavecký a technický náměstek primátora Pavel ŠindelářZdroj: DENÍK/Zdeněk Vaiz

Do budoucna neuvažujete věnovat se spíš singlu?
Ne, to už ne.

Co třeba Tennis Arena Cup v Plzni? Vloni jste ve dvouhře vyhrála, letos jste chyběla.
V létě jsem byla na olympiádě. Příští rok mi to nejspíš bude kolidovat s turnajem v Americe. Pokud by se stalo cokoliv, třeba zranění parťačky, tak si turnaj v Plzni ráda zahraju. Věřím, že bych mohla dostat volnou kartu jako domácí. Můj trénink na debla se liší od toho na dvouhru, i když singlové prvky v něm nechávám, protože se musím pořád dobře pohybovat, podávat a rychle reagovat. Takže připravená na dvouhru v Plzni budu.

Dvouhru jste si zahrála v sobotu u příležitosti otevření nové tenisové haly v Plzni. Šlo o exhibici, na kterou jste si pozvala Terezu Martincovou. Proč ji?
Protože jsme kamarádky. Je to nadějná mladá holka, kterou jsem měla možnost letos blíž poznat na turnajích. Myslím si, že má dobrou budoucnost. Trénujeme spolu v Praze, ale domluvily jsme se, že si zatrénujeme i v Plzni a ukážeme lidem střet mezi nastupující a mou generací, které se na turnajích potkávají. Je běžné, že na turnajích hraju s dvacetiletými a náctiletými holkami.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Turnaj mistryň: Hlaváčková s Hradeckou postup nevydřely

Andrea Hlaváčková během exhibice v PlzniZdroj: DENÍK/Zdeněk Vaiz

Kdy jste hrála naposledy soutěžní zápas?
Poslední byl koncem října v Singapuru na Masters ve čtyřhře.

Od té doby váš program vypadal jak?
Dala jsem si necelých 14 dní volno. Jelikož mám zraněné rameno a nedělá mi moc dobře nehrát, tak si nemohu dopřát moc dlouhou pauzu. Čtrnáct dní bylo plno cestování a přesunů, takže to uteklo jako voda. Pak už jsem začala trénovat. Dva týdny jsem měla přípravu na Floridě. Po návratu do Čech jsem ale onemocněla. Od pondělí začínám zase trénovat.

Rameno už je v pohodě?
Rameno se dostává do chodu. Jakmile delší dobu trénuju a hraju, tak je to dobré.

Kdy budete mít první soutěžní zápas?
Bude to v Číně před lednovým Australian open. Hrajeme turnaj v Šenzenu s dotací 500 tisíc dolarů. Turnaj jsme si vybraly proto, že Pcheng bude doma. Možná si zahraju kvalifikaci singla. Na singl se ale cíleně nepřipravuji. Připravuji se na čtyřhru a uvidíme, kam to dotáhneme.