Již dříve potvrzené české hvězdy Karolínu Plíškovou, Lucii Šafářovou a Barborou Strýcovou v pavouku mimo jiné doplnila loňská finalistka US Open a současná světová desítka Roberta Vinciová z Itálie. Mezi přihlášenými jsou také vítězka US Open 2004 a Roland Garros 2009 Ruska Světlana Kuzněcovová a Samantha Stosurová z Austrálie, která slavila titul v New Yorku v roce 2011, a předloňská finalistka Australian Open Dominika Cibulková. Informovali o tom organizátoři na webu turnaje.

"Máme obrovskou radost. Bude to skvělý turnaj," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková. Aktuální osmička nasazených by se vešla do čtyřicítky žebříčku WTA. "Na turnaj v Praze byly samé výborné ohlasy. Všechny holky byly překvapeny, jak skvěle vše proběhlo. A navíc, kdo by neměl rád Prahu," doplnila Šafářová.

Přihlašovat se hráčky mohly do pondělní desáté hodiny večerní středoevropského času. A jen desítky minut před koncem uzávěrky se v počítačovém systému pražského turnaje objevila tři jména: Vinciová, Kuzněcovová a Cibulková. "Některé hráčky nechtějí odkrývat plány příliš brzy a čekají na poslední chvíli," řekla Černošková.

I s bývalou světovou jedničkou

Mezi přihlášenými se v úterý odpoledne dodatečně objevila ještě bývalá světová jednička Srbka Jelena Jankovičová. "Administrativně je vše v pořádku, mohla využít režimu zprostředkovaného přihlášení," vysvětlila Černošková.

Vinciová, jež se letos v 33 letech stala nejstarší hráčkou, která se poprvé dostala do světové desítky, loni na US Open porazila v semifinále Serenu Williamsovou a překazila jí možnost získat kalendářní Grand Slam,. "Svým tenisem je výjimečná. A nejen jím. Je to velká osobnost," řekla Černošková o Italce.

Z nastupující generace má přijet světová čtyřicítka Jelena Ostapenková, která hrála jako starší žákyně za Spartu soutěže družstev. Osmnáctiletá Lotyška nedávno porazila v Dauhá i Petru Kvitovou a došla až do finále. Představit by se měla také talentovaná Ruska Darja Kasatkinová, která letos zdolala Američanku Venus Williamsovou.

Mezi přihlášenými jsou také například Britka Heather Watsonová či Američanka Bethanie Matteková-Sandsová. Naopak zatím se do startovního pole nevešly třeba vítězka French Open Italka Francesca Schiavoneová nebo loňská finalistka pražského turnaje Lucie Hradecká.