Jednatřicetiletá Kuzněcovová všechny překvapila ve třetím setu za stavu 1:2. O přestávce si vzala nůžky a začala si stříhat vlasy, které pak odložila na lavičku.

"Když jsem hrála forhend a potřebovala zahrát dobrý úder, tak mě vlasy bouchaly do oka. Otravovalo mě to a vadilo mi to. Snažila jsem se je dát pod čelenku, ale mám vlasy těžké. Někdy si musíte ustřihnout vlasy a není to pro krásu," řekla ruská hráčka.

Zápas s obhájkyní titulu Radwaňskou pak dokázala otočit. Odvrátila i mečbol a zvítězila 7:5, 1:6 a 7:5. Ztracených vlasů nelitovala. "Řekla jsem si: co je důležitější? Vlasy, které mi dorostou? Tak jsem je zkrátila a udělala to nejlepší, co jsem mohla, abych mohla hrát a zbavila se toho, co mě při hře obtěžovalo," vysvětlila.

O nůžky poprosila rozhodčího. "O velké, protože vlasy byly zpocené a slepené," řekla. Bylo vidět, že stříhání šlo ztuha. "Ani jsem nevěděla, kolik jsem jich ustřihla."

Po návratu na kurt jí to však přišlo líto. "Málem jsem brečela, protože jsem si říkala: bože, moje vlasy!" uvedla s tím, že zatím nehodlá svůj účes upravovat. "Uvidím, co s tím. Ještě jsem to nezkoumala," dodala.

Radwaňská si při utkání ani nevšimla, co soupeřka udělala. "Je dobře, že si neustřihla něco jiného. Vlasy nejsou důležité," konstatovala Polka.

Zdroj: Youtube