„Staneš se šampionkou, budeš-li chtít," vzkázal slavný herec a držitel Oscara Russell Crowe lounské rodačce Kristýně Plíškové po porážce od světové jedničky a obhájkyně titulu na Australian Open Angelique Kerberové. Třetí kolo grandslamu v Melbourne bylo pro čtyřiadvacetiletou Češku „konečnou stanicí".

„Jsem samozřejmě zklamaná. Čekala jsem jiný výkon, nervozita mě stála první set. Byla to trošku daň, přitom jsem čekala, že to ustojím úplně v klidu. Byla jsem trošku překvapená z toho, co jsem předvedla. Pár zápasů jsem na centru už odehrála, ale úplně jsem to neustála," říkala po zápase zklamaná Kristýna Plíšková, zatím méně úspěšnější z lounských tenisových sester.

Také čtěte: Zápas s Federerem nebyl skoro vůbec o mně, štvalo Berdycha

Kerberová s respektem

Na Němku Kerberovou si přitom před duelem lounská rodačka poměrně věřila, byla zdravě sebevědomá, říkala, že je k poražení. „Věděla jsem, že musím být připravená na každý míč, že to není lehká soupeřka, umí míče dobře trefovat. Ale zvládla jsem to a jsem ráda, že můžu být zase ve čtvrtém kole," komentovala vítězný zápas Kerberová. 

Obhájkyně vítězství na Australian Open a současná světová tenistka číslo jedna si s osmapadesátou Plíškovou poradila poměrně rychle – 0:6 a 4:6.

První set trval jen dvacet minut, Kristýně „zazpíval" kanár. „Sama nevím, co všechno na mě dolehlo. Už se to nesmí opakovat," řekla později novinářům Kristýna Plíšková. Ve druhém už nervozitu Češka „odhodila", vedla 3:2, měla další brejkbol, pak ale současná tenisová královna opět vzala osud zápasu do svých rukou a i druhý set vyhrála, tentokrát poměrem 6:4.

Fandí i "gladiátor" Crowe

Zklamanou Kristýnu Plíškovou po prohraném zápase a vypadnutí z Australian Open ale přece jen něco potěšilo. Vzkaz jí přes twitter poslal slavný herec Russell Crowe. „Staneš se šampionkou, budeš-li chtít," držel jí palce a fandil známý umělec. „Jsi mocnější, než si uvědomuješ. Síla a čest," napsal držitel Oscara za film Gladiátor.

Čtěte také: Problémy v manželství, porážky. Djokovičovi nesvědčí ani tajemný guru

„Je vidět, že tenisu rozumí," smála se po zmínce o vzkazu potěšená Plíšková. A přiznala, že Crowe je její oblíbenec.

Ve třetím kole grandslamu byla Kristýna Plíšková, která v posledních měsících stoupá tenisovým žebříčkem, teprve podruhé v kariéře. Po loňském Wimbledonu se sestře současné světové pětky Karolíny dařilo i v úvodu právě probíhajícího Australian Open.

Nejprve v prvním kole narazila na parťačku z deblu Viktorii Golubicovou (62. hráčka světa). Nad Švýcarkou získala první set 6:3, ve druhém ale prohrála jasně 2:6. „Druhý set jsem se skoro nehnula," přiznala po duelu vyčerpaná Kristýna Plíšková. Vyžádala si pauzu na ošetření, měla závratě, zimnici, nakonec ale přesto dokázala triumfovat. „Horko mě trošku sundalo," říkala po protrápeném, ale vítězném zápase Kristýna. Třetí sadu získala v poměru 6:4.