"Na první pohled není poznat, že byla ruka před třemi měsíci velmi vážně poraněná. Petra minulý týden absolvovala sérii kontrol u operatéra Radka Kebrleho a potvrdilo se, že vše jde podle optimistických předpokladů," řekl mluvčí Karel Tejkal.

Čtěte také: Stane se Plíšková jedničkou? Chci vyhrát grandslam, říká o prioritách

Už uběhly tři měsíce ode dne, kdy Kvitovou v prostějovském bytě přepadl dosud neznámý pachatel a při potyčce jí pořezal prsty levé ruky, v níž hráčka drží raketu. Bývalá světová dvojka týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů ve Vysokém nad Jizerou a na kurty se vrátí v ideálním případě v druhé polovině roku.

V půlce ledna lékaři vyndali Kvitové stehy. Další dva měsíce ještě nosila na ruce obvazy, které nedávno sundala. "Už nepoužívá žádné bandáže a ruku začala používat ke každodenním běžným činnostem. Není pro ni problém si upravit účes nebo se najíst," uvedl Tejkal.

První tři měsíce představovaly čas na to, aby sešité šlachy v prstech vyzrály a dostatečně se zpevnily. "Pak se může začít pracovat na síle," řekl v prosinci po zákroku doktor Kebrle. Kvitová tak podle plánu nyní začne ruku lehce posilovat. "Bude to příprava, aby se v budoucnu mohla zlehka začít navracet k tenisu," doplnil Tejkal.

Nepřehlédněte: Návrat Šarapovové budí rozpaky. Wozniacká: Vůči nám je neuctivý

Pachatel stále uniká

Kvitová se snaží udržovat v kondici. Už byla dvakrát na soustředění na Kanárských ostrovech. Z toho druhého se vrátila nedávno. V klubu La Santa Lanzarote mimo jiné oslavila sedmadvacáté narozeniny a z gratulací měla radost. "Někdy si říkám, jestli si vůbec zasloužím tolik a tak krásných zpráv. Je to, jako bych se podruhé narodila, a všeho si moc cením," děkovala fanouškům na sociálních sítích.

Pachatele přepadení se policistům stále nepodařilo dopadnout. "Tým kriminalistů na případu dále usilovně pracuje, jeho úspěšné vyřešení a dopadení pachatele je pro nás prioritou," řekla dnes mluvčí krajské policie Jitka Dolejšová. Podotkla, že si případ převzali vzhledem k právní kvalifikaci krajští kriminalisté, kteří společně s policisty a kriminalisty z Prostějova i nadále vyhodnocují veškeré podněty a poznatky.

"Na základě výzvy zveřejněné v médiích se nám ozvalo již několik desítek osob, kterým touto cestou děkujeme. Všechny informace, a to nejen od občanů, jsme postupně prověřili, mezi prověřovanými osobami byly i osoby s kriminální minulostí," doplnila mluvčí.

Policisté také uvedli, že i nadále přivítají v souvislosti s případem jakékoliv poznatky. "Občané se nemusí soustředit pouze na popis pachatele, ale i na informace, které se v souvislosti s napadením sportovkyně dozví, byť by se mohlo jednat z jejich pohledu o drobnost. Mnohdy na první pohled nepodstatné maličkosti či drobné detaily mohou kriminalistům výrazně pomoci s odhalením pachatele," dodala Dolejšová.

Nepřehlédněte: Wimbledonská vítězka Jana Novotná: Dnešnímu tenisu chybí zábava