Koho by loni na konci prosince napadlo, že Petra Kvitová bude v červnu slavit titul na turnaji WTA. Před Vánocemi totiž dostala kariéra české tenisové hvězdy nečekanou ránu – dosud neznámý útočník Kvitovou přepadl v jejím prostějovském bytě a pořezal jí na ruce. Hráčka musela podstoupit komplikovanou operaci a lékaři mluvili o možném návratu na kurty hodně opatrně.

Barbora Strýcová
Sprosté nadávky, výhrůžky. Strýcová odkryla druhou tvář tenisu

A vida – uplynulo půl roku a Kvitová je zpátky na scéně a to ve velkém stylu. Na nedávném Roland Garros se ještě trochu rozkoukávala, ale po přechodu na trávu už to byla jiná káva.

Rodačka z Fulneku na turnaji v Birminghamu protančila až do finále, ve kterém zdolala ve třech setech Australanku Asleigh Bartyovou. Získala tak svůj jubilejní 20. titul a posovala se na jednu z favoritek blížícího se Wimbledonu.

„Snila jsem o letos, že letos stihnu turnaje na trávě. A dokázala jsem to," rozplývala se Kvitová po finálovém triumfu. „Od chvíle, co jsem tady poprvé vstoupila na trávu, jsem se cítila skvěle. Neměla jsem žádná očekávání, nemyslela jsem na to, že bych mohla turnaj vyhrát. Jen jsem chtěla předvést to nejlepší, co půjde," dodala.

Kanadský trenér, expert na techniku bruslení, Shawn Allard.
Unikátní jako Pavel Bure, říká expert na bruslení Allard o Eratovi

„Gratuluji, Petro. Jsi šampionka a inspirace pro nás všechny. Moc jsi nám scházela a je úžasné, že jsi zpátky na kurtech," řekla poražená Bartyová, která se loni vrátila k tenisu po pokusu profesionálně se uplatnit v australské kriketové lize.

Teď už na dveře nedočkavě klepe proslulý Wimbledon, který Kvitová dvakrát dobila. Bude se jí v All England Clubu dařit i tentokrát?

Zdroj: Youtube