“Skvělý pocit,” vyznal se pak devatenáctinásobný grandslamový vítěz. “Celý ten týden tady v Praze jsem si užili,” dodal Federer, který stál u zrodu myšlenky střetnutí Evropy s týmem světa, pojmenovaném po legendárním tenistovi Rodu Laverovi.
 
V neděli bylo na co dívat. Výběr světa totiž úspěšně stahoval náskok Evropanů. Parádně se předvedl hlavně Američan John Isner, který porazil světovou jedničku Rafaela Nadala 7:5 a 7:6. Předtím uspěl i v deblu.

Laver cup, hraný 23. září v Praze. Roger Federer
Laver Cup: Tenisté Evropy vedou nad světem 9:3. Berdych ale prohrál s Kyrgiosem

“Neměl jsem co ztratit,” řekl po zápase Isner, který favorizovaného Španěla ničil dělovým podáním. Zároveň ale dokázal, že ovládá i jiné stránky hry. Emotivně ho navíc povzbuzovali týmoví spoluhráči i kapitán John McEnroe.
 
“Nebylo těžké hrát před zdejším skvělým publikem a před mými spoluhráči, kteří mě podporovali,” dodal Isner.
 
V dřívějším průběhu nedělního dění nejprve Isner a Jack Sock ve čtyřhře porazili Marina Čiliče s Tomášem Berdychem dvakrát 7:6, pak ale vyrovnání odmítl Alexander Zverev. Mladý Němec si poradil 6:4 a 6:4 se Samem Querreym.
 
Mimochodem – český zástupce na elitní akci Berdych prohrál ve všech zápasech, do kterých nastoupil. Dvakrát v deblu a jednou ve dvouhře.

Bjorn Borg, Rod Laver a John McEnroe
Rod Laver: Unikátní turnaj. Každý bod hraje roli