„Jsem strašně šťastná, že jsem tento týden dosáhla pátého místa na světě a zároveň bohužel smutná, protože po zranění břišního svalu teď bojuji v nemocnici s bakteriální infekcí," uvedla na facebooku Šafářová a přidala fotku z nemocničního lůž­ka.

Na US Open skončila česká dvojka už v prvním kole. Kdy se vrátí k tenisu?

„Život nám do cesty někdy klade překážky, ale tak už to bývá. Budu bojovat, abych se na kurty vrátila co nejdříve!" napsala osmadvacetiletá tenistka.

Šafářová se odhlásila z turnaje Toray Pan Pacific Open v Tokiu, který se hraje příští týden. O jejím návratu na kurty se rozhodne podle zdravotního stavu. "Pokud jde o závěr sezony, není důvod k obavám," řekl mluvčí fedcupového týmu Karel Tejkal s tím, že další turnaje, jako třeba začátkem října v Pekingu, či listopadové finále Fed Cupu proti Rusku tenistka stihne.

Se Šafářovou je v kontaktu i fedcupový kapitán Petr Pála. "Jsem rád, že je jí lépe. Hlavní je, aby se dala do pořádku. A pokud jde o finále Fed Cupu, nepředpokládám jakékoli komplikace," podotkl Pála.

Svěřenkyně kanadského kouče Roba Steckleyho letos vyhrála turnaj v Dauhá a na antuce v Paříži si poprvé zahrála grandslamové finále ve dvouhře.

Ve čtyřhře s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou vyhrály Australian Open a Roland Garros a kvalifikovaly se na Turnaj mistryň. Pokud se Šafářová uzdraví včas, má naději zahrát si v Singapuru na závěrečném podniku sezony WTA Tour i ve dvouhře.