Po boku nové čínské partnerky Čeng Ťie ale obhájkyně titulu ve čtvrtfinále prohrála 3:6, 6:4, 3:6.

Osmadvacetiletá Záhlavová-Strýcová se s japonskou veteránkou, jež koncem září oslaví 44. narozeniny, dala dohromady v průběhu letošní sezony a společně odehrály i French Open a Wimbledon. Na pařížské antuce i na londýnské trávě ztroskotaly v 2. kole.

Do semifinále dvouhry prošla poprvé v kariéře na grandslamovém turnaji Jekatěrina Makarovová. Šestadvacetiletá Ruska, která je ve Flushing Meadows nasazenou sedmnáctkou, porazila dvojnásobnou finalistku newyorského podniku Viktorii Azarenkovou z Běloruska 6:4, 6:2.

"Je to neuvěřitelné, konečně jsem v semifinále. Je to úžasný pocit," radovala se na kurtu blonďatá levačka poté, co po hodině a 27 minutách proměnila první mečbol. Na turnaji zatím neztratila ani set.

O postup do finále se Makarovová, jež v New Yorku prošla do semifinále i ve čtyřhře, utká s obhájkyní titulu Serenou Williamsovou, nebo Italkou Flavií Pennettaovou. S Američankou se přitom potkala už v deblu, kde ve čtvrtfinále spolu s Jelenou Vesninovou sestry Williamsovy vyřadily.

O postup do finále se nenasazený česko-japonský pár Záhlavová-Strýcová, Dateová-Krummová utká právě s ruskými turnajovými čtyřkami.

US OPEN:

Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
Makarovová (17-Rus.) - Azarenková (16-Běl.) 6:4, 6:2.
Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:
Dateová-Krummová, Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) - Hlaváčková, Čeng Ťie (8-ČR/Čína) 6:3, 4:6, 6:3.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Spearsová, González (USA/Mex.) - Townsendová, Young (USA) 6:3, 6:4.