Svým fanouškům to pak oznámila přes sociální sítě. „Udělala jsem slušný pokrok v procesu zotavování a chci si dopřát šanci, že budu mít příležitost hrát na jednom ze svých nejoblíbenějších turnajů," uvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Dosud byla mimo hru po útoku lupiče, který ji v jejím vlastním bytě před Vánoci pořezal levou ruku.

Vrátí se hvězdná tenistka na druhém grandslamovém turnaji sezony? To se zatím neví. Poranění její levé ruky bylo vážné. Kvitová musela podstoupit operaci a prognózy hovořily o návratu v létě.

Zdroj: Youtube

Ruka se podle Kvitové hojí rychle, ale ani přihlášení se na seznam hráček pro Roland Garros neznamená, že se na kurtu skutečně objeví, což sama potvrdila: „Bohužel to nutně neznamená, že budu připravená v Paříži hrát, ale že dělám všechno možné, abych měla šanci a udržela si pozitivní myšlení."

To, že návrat na tenisové výsluní bude těžký, potvrdil před časem Deníku i bývalý úspěšný hráč Jiří Novák.

„Ruka je pro tenistu to nejdůležitější, takže když je zraněná, nemůžete nic, prostě se nedá hrát. Pokud si zraníte nohu, tak jde zápas odkulhat, ale bez ruky to nejde. Rozpadne se vám technika, švih, úder. Celá hra se vám rozpadá. Zranění ruky je pro tenistu velký problém," líčil Novák.

Druhý grandslam sezony začne už 28. května, do té bude jasné, zda se česká tenisová hvězda vrátí v rekordně krátkém čase. Kvůli nucené přestávce se propadla také v žebříčku WTA, a to na čtrnácté místo.

Petra Kvitová na Elite Trophy.
Kvitová může ruku plně zatížit až po půl roce. Doktoři jsou ale optimisté

Po muži, který 20. prosince Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě přepadl, policie stále pátrá. Odměna za informace, které pomohou s jeho dopadením se mezitím už vyšplhala na půl milionu korun. Když ke sto tisícům, které nabídli kolegové Petry Kvitové z prostějovského klubu přidal dalších čtyři sta tisíc korun neznámý dárce.

„Jeho cílem bylo dát vyšetřování nový impulz, a proto nabídl navýšení odměny," uvedl Karel Tejkal z agentury Česká sportovní.

Petra Kvitová se povzbuzuje.
Kvitová musela odříct Hopman Cup. Je mi to moc líto, vzkázala