Současné i minulé hvězdy světového tenisu dorazily na pódium pod Týnským chrámem se zpožděním. Fanouškům to však nevadilo a vítali Roda Lavera, na jehož počest turnaj vznikl. Největší ovace si ale vysloužily dvě současné tenisové hvězdy Roger Federer a Rafael Nadal. Na pódiu se objevil i Američan John McEnroe a  Björn Borg.

Roger Federer.
Poprvé spolu. Praha uvidí tenisové titány

Hráči na náměstí dorazili týmovými vozy. Výběr světa měl vozy červené a výběr Evropy modré. „Je to obrovský zážitek a doufám, že se nám podaří první ročník vyhrát," řekl Tomáš Berdych, který seděl v jednom vozu s Nadalem a Federerem. Jako první však přijel na náměstí Australan Laver a na podium šel za potlesku přítomných diváků.

„Když vidím všechny ty báječné hráče, tak se Praha může těšit na skvělý tenis," řekl Australan. Ostatní tenisté zapózovali se svými kapitány a Laverem publiku a v průběhu show hodili několik tenisových míčků divákům.  

Sam Querrey.
Do Prahy na tenisový Laver Cup přijedou také Čilič a Querrey

Pořadatelé světového exhibičního turnaje se však musejí také potýkat s nepříjemnostmi. Jak uvedl server Seznam Zprávy, rada hlavního města na poslední chvíli zastavila chystanou dohodu o dlouhodobější spolupráci se společností Česká sportovní. Ta se na Laver Cupu podílí a měla dostat jednorázovou dotaci ve výši 9 680 000 korun.

Nyní to vypadá, že dostane možná tak třetinovou, ve výši 3,3 milionu korun. Podle náměstka pražské primátorky Petra Dolínka se tak stalo kvůli pravidlům Evropské unie, která stanovuje pro pořadatele maximální částku, a to právě ve výši 3,3 milionu korun.