„Těžko se ta tři vítězství srovnávají. Je krásné vyhrát před domácím publikem, to holky potvrdí. Ale ten první titul byl tak speciální a absolutně úžasný, že se na něj čekalo dlouho. Každý titul, který se vyhraje, je prostě nádhera," řekl novinářům Pála. „I když jsou to tři tituly za čtyři roky, tak myslím, že to nezevšední. Nemělo by to zevšednět, jako by to bylo něco normálního," dodal.

Byl nadšený, že jeho svěřenkyně zvládly vyhrát souboj s Německem v nejkratším možném čase, už v prvních třech dvouhrách. Petra Kvitová s Lucií Šafářovou získaly bez ztráty sady úvodní sobotní singly a česká jednička pak zpečetila triumf po dnešní třísetové výhře nad Angelique Kerberovou.

„Jsem samozřejmě rád, že to dopadlo takhle. Ale dneska byl ten zápas Petry úžasně vyrovnaný. Přelévalo se to z jedné strany na druhou jak na lochnesce. Zápas splnil naprosto vše. Obě hrály skvěle, pro fanoušky to musel být nádherný zážitek," prohlásil Pála.

Tenisový národ

K úspěchu podle něj český tým předurčuje široký výběr kvalitních hráček. V první stovce světového žebříčku jich figuruje osm. „Tajemství úspěchu je, že máme hodně skvělých hráček, které hrají ve Fed Cupu výborně. Tím, že jich je hodně, je úspěch samozřejmě snazší. Jsme prostě tenisový národ," řekl Pála. „Samozřejmě nesmím zapomenout na tým okolo. Máme okolo skvělé kluky, kteří hodně pomáhají," řekl.

O tom, jak dlouho může úspěšná éra trvat, nechtěl spekulovat. „Chtěl bych, abychom si především užili tenhle titul. Vůbec bych nechtěl přemýšlet o tom, co bude za rok, dva. Bral bych to s velkou pokorou a zase se příští rok pokusit o co nejlepší úspěch," řekl Pála.

„K tomu, abychom říkali, že to třeba můžeme opět vyhrát, nás opravňuje široký kádr. S takhle silným kádrem musíme věřit. Ale člověk musí jít zápas od zápasu, zase se hraje až příští rok. Je to trošku předčasné," dodal Pála.