Plíšková se loni na US Open premiérově dostala do grandslamového finále a zařadila se mezi kandidátky na vavřín z turnajů velké čtyřky. "Nemyslím, si, že už jsem tady nebo na grandslamech favoritkou. Jsou tady lepší hráčky než já," řekla Plíšková novinářům po výhře v 1. kole nad Španělkou Sarou Sorribesovou 6:2 a 6:0.

Dvojnásobná vítězka Fed Cupu se často objevovala před Australian Open v tipech odborníků i veřejnosti na výhru v letošním turnaji v Melbourne. "Slyšela jsem, ale snažím se to nepouštět do hlavy. Nestarám se o to, neřeším to, protože se nechci dostávat pod tlak," řekla Plíšková a se smíchem dodala: "Je pozitivní, že si to lidé myslí, že mám šanci. A bylo by horší, kdyby o mne nikdo v tomto smyslu nemluvil."

Rodačka z Loun před loňským úspěchem na US Open neprošla na grandslamech sedmnáctkrát v řadě přes třetí kolo. Díky průlomu v New Yorku se nyní v Melbourne cítí mnohem lépe. "Stokrát. Obava, že musím přejít třetí kolo, je za mnou. Už vím, že jsem se do druhého týdne gradslamu dostala, a cítím se lépe," řekla tenistka.

Také čtěte: Šafářová utekla z devíti mečbolů: Raději jsem nad tím nepřemýšlela

Další úspěšný vstup

Přesto byla před duelem na hlavním dvorci Roda Lavera nervózní. V útrobách stadionu si pouštěla muziku a přes snadnou výhru nehrála podle svých představ. "To nebyl tenis patřící na centrkurt," kritizovala se Plíšková. Chybovala z forhendu a do hry dala jen polovinu z prvních servisů. "Musím se celkově zlepšit," dodala.

Vstup do sezony zatím Plíškové vychází. Ovládla turnaj v Brisbane a zvládla první kolo Australian Open, pod vedením nového kouče Davida Kotyzy tak ještě neprohrála. "Prožívám pod ním vítězný start, takže je všechno pozitivní," řekla.

S Kotyzou, bývalým trenérem Petry Kvitové, si Plíšková rozumí. "Věřím, že mi pomůže a zlepší moji hru ve všech směrech. Souhlasím s tím, co mi říká, a máme stejné cíle. Především chci hrát agresivně a ničeho se nebát," řekla Plíšková.

Čtěte také: Proč Rosol vynechal grandslam? Na pět setů se ještě necítím, řekl