„Pachatel je ve věku do 35 let, vysoký 180 centimetrů, má světlou pleť, hnědé oči, krátké hnědé vlasy a normální postavu. Na sobě měl okrovou bundu, přibližně o jednu konfekční velikost větší než byla jeho postava, volnější modré rifle, na nohou šedé sportovní zavazovací boty se třemi bílými pruhy na bocích, ne však značky Adidas. Na hlavě měl v době loupeže béžovou čepici s krátkým kšiltem, takzvanou bekovku," popsal policejní komisař František Kořínek.

Čtěte také: Kvitová může ruku plně zatížit až po půl roce. Doktoři jsou ale optimisté

Po muži, který pořezal Petru Kvitovou, policie usilovně pátrá.

„Žádáme občany, kteří by k osobě odpovídající uvedenému popisu či identikitu mohli podat jakoukoli informaci, aby zavolali na bezplatnou linku 158 nebo se obrátili na policisti osobně v jejich sídle na Újezdě v Prostějově.

„Významně nám mohou pomoci i lidé, kteří v úterý mezi 8. a 9. hodinou procházeli nebo projížděli okolím. Zejména majitelé záznamových zařízení v autech, kteří projížděli Dolní, Jezdeckou, Ječmínkovou či Studentskou ulicí," upřesnil František Kořínek.

Tenistka podstoupila operaci prstů levé ruky, má sešité šlachy. Na turnajové dvorce se podle lékařů vrátí nejdříve v druhé polovině příštího roku.

Čtěte také:  Šéfem Kaderkou útok na Kvitovou otřásl. Je to naprostá šílenost, řekl