"Případ si vzhledem ke stanovené právní kvalifikaci převzali krajští kriminalisté a byl ustanoven pracovní tým, který společně s policisty a kriminalisty z Prostějova důsledně prověřuje a vyhodnocuje všechny doposud získané poznatky. Úspěšné vyřešení případu a dopadení pachatele je pro nás prioritou," uvedl policejní mluvčí.

Vyšetřovatelé při stanovení právní kvalifikace zohlednili i zranění napadené šestadvacetileté tenistky. Případ vyšetřují podle odstavce, podle kterého pachatel tímto činem způsobil oběti těžkou újmu na zdraví. Při potyčce totiž útočník Kvitovou pořezal, ještě týž den večer tenistka absolvovala téměř čtyřhodinovou operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou. Rekonvalescence potrvá několik měsíců, v současné době Kvitová rehabilituje na Kanárských ostrovech.

Čtěte také: Rehabilitace Kvitové probíhá dále bez komplikací

Útočníka se dosud nepodařilo policii vypátrat ani přes stotisícovou odměnu, kterou slíbil za jeho dopadení prostějovský tenisový klub. Na policii se podle mluvčího Kořínka obrátily se svými poznatky desítky lidí. "Jednalo se zejména o reakce na zveřejněný identikit a popis pachatele. Důkladné prověřování všech takto získaných poznatků v současnosti stále probíhá," řekl Kořínek minulý týden.

Podle policie je pachatelem, jehož podobizna byla zveřejněna, muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na sobě měl světlou bekovku, světle hnědou bundu a přes rameno tašku. Kvitová policistům agresora detailně popsala.

Přečtěte si: Odměna nepomohla! Pachatel, který pořezal Kvitovou, stále uniká