Právě Petra Kvitová zahájila finálové boje. Proti české jedničce se postavila další tenisová hvězda, a to Lucie Hradecká. Souboj tak sliboval a nakonec i přinesl atraktivní podívanou. Česká jednička nejprve celkem hladce ovládla první sadu, a to 6:3. V té druhé však ukázala své kvality i Hradecká, která nasázela Kvitové hned tři esa. Druhý set se nakonec protáhl až do zkrácené hry, kde už jasně zvítězila prostějovská tenistka.

„S Luckou je to vždycky náročné, což bylo vidět i dneska. Byl to těžký boj, a to hlavně v druhém setu. Celkově jsem však spokojená," usmívala se Kvitová s tím, že potřebuje zlepšit servis.

Lehké to neměl ani Lukáš Rosol s Robinem Staňkem. Daviscupový reprezentant sice začal velmi dobře a první set podobně jako Petra Kvitová ovládl 6.3. V tom druhém se Staněk zlepšil a chtěl si vynutit tiebreak. To se mu ale nepodařilo a nakonec padl 5:7.

„Finálový zápas byl z mé strany o poznání lepší než ten proti Spartě. Jsem rád, že se moje hra stupňuje a samozřejmě i za získaný bod," pochvaloval si po utkání Rosol.

Třetí bod zařídila obhájci titulu Barbora Strýcová. Ta jako jediná z úvodních bojů svou soupeřku Terezu Martincovou jasně přehrála v obou setech. „Dobře jsem se začala cítit až ve druhém setu a nakonec to i dobře dopadlo. Tereza hrála výborně, hlavně dlouhé tvrdé míče," pochválila svou soupeřku.

Rozhodl Berdych

Zahanbit se nedal ani rakouský reprezentant Dominic Thiem, který vyzval Jana Mertla. Český tenista si s Thiemem v prvním setu nevěděl rady. Po pěti Rakušanových esech prohrál jasně 2:6. Ve druhé sadě však napodobil většinu svých kolegů a dotáhl utkání do tiebreaku. V něm ale Thiem triumfoval 7:2.

Rozhodující bitva o zlatý pátý bod, tak čekala na českého talenta Jiřího Veselého s Janem Hernychem, a nebo na největší hvězdu finále Tomáše Berdycha, který poměřil síly s Janem Šátralem.

Veselého boj se protáhl na tři sety a tak vítězství zajistil Prostějovu Berdych. Ten Šátrala zdolal s přehledem 6:3 a 6:4. Berdych tak do posledního písmene slnil otřepanou frázi přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem.

Poslední výsledek letošní extraligy tak přinesl duel Veselého s Hernychem. „Zápas byl těžký. Já jsem hrál všechny zápasy na tři sety. Není jednoduché se po pauze dostat do rytmu, naštěstí jsem dokázal zápas otočit," oddychl si Veselý.

Finále tenisové extraligy smíšených družstev v Prostějově:

TK Agrofert Prostějov - I. ČLTK Praha 6:0
Kvitová - Hradecká 6:3, 7:6 (7:3), Strýcová - Martincová 6:4, 6:3, Rosol - Staněk 6:4, 7:5, Thiem (Rak.) - Mertl 6:2, 7:6 (7:2), Berdych - Šátral 6:3, 6:4, Veselý - Hernych 3:6, 7:6 (7:3), 6:4.