„Je to podvodnice," pustila se spanilé Rusky další vyhlášená krasavice (ovšem výrazně méně úspěšná tenistka) Eugenie Bouchardová z Kanady. Jiné hráčky i hráči sice volí diplomatičtější slova, ale obsah je jasný Šarapovová jim pořádně hýbe žlučí.

Petra Kvitová poprvé veřejně promluvila o napadení.
Comeback Kvitové se blíží. Bude hrát už v Paříži?

Proč? Bývalá světová jednička se nedávno vrátila po patnáctiměsíčním trestu za doping. V žebříčku spadla hodně hluboko, ale s tím si nemusela dělat starosti.

Organizátoři turnajů jí jako o překot začaly nabízet divoké karty, aby se svezli na vlně publicity.

Francouzi řekli dost

„Dělají to, o čem si myslí, že to je pro ně nejlepší. Myslí si, že jim to zajistí větší prodej lístků," dal se slyšet světový tenista číslo jedna Andy Murray, kterému se taková praxe také nelíbí. Nic s tím ale nenadělá.

Šarapovová už díky divokým kartám hrála turnaje ve Stuttgartu, v Madridu a v Římě. Až organizátoři French Open řekli dost. Ruska tu sice v minulosti dvakrát vyhrála, ale divokou kartu teď nedostala.

„Ty karty máme pro návraty po zranění, ne pro návraty po dopingu. Je mou zodpovědností chránit tenis a jeho vysoký standard," řekl Bernard Giudicelli, prezident Francouzské tenisové federace, proč nepustí hvězdu na antukový grandslam pod Eiffelovku.

„Odvážné," chválila toto rozhodnutí Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová, která Šarapovovou porazila ve 2. kole v Římě.

Radek Štěpánek
Rehabilitující Štěpánek věří v comeback: Po operaci jsem spal s raketou

Hříšnice má i zastánce

„Žádná slova ani činy mi nezabrání, abych si plnila sny. A mám jich hodně," vzkázala Šarapovová.

Našla i zastánce, dokonce přímo v čele ženské asociace WTA. „Trestáte hráčku za něco, za co už potrestána byla," uvedl Steve Simon.

Většina tenistek má naopak dojem, že se Šarapovové dostává až příliš protekce. Možná si to uvědomuje i sama Ruska oznámila, že nebude žádat o divokou kartu na Wimbledon, ale že se zúčastní kvalifikace.

„Kvůli tomu, že jsem po třech odehraných turnajích poskočila v žebříčku, můžu hrát wimbledonskou kvalifikaci v Roehamptonu. Nepožádám o divokou kartu," uvedla. Ještě předtím si otestuje svou formu na trávě na turnaji v Birminghamu, kam ovšem divokou kartu samozřejmě dostala.

Roger Federer triumfoval v Indian Wells.
Švýcarský tenista Roger Federer vynechá antukovou sezonu