"Advokátní kanceláři KŠD LEGAL, která zastupuje Petru Kvitovou ve věci přepadení, se přihlásil muž, který si nepřeje zveřejnit své jméno, a s cílem dát vyšetřování nový impulz nabídl navýšení odměny. To bylo po konzultaci s námi, agenturou Petry a hlavně Policií ČR shledáno jako přínosný podnět," uvedl dnes v tiskové zprávě Karel Tejkal z agentury Česká sportovní.

Čtěte také: Kvitová začíná zatěžovat zraněnou ruku. S tenisem ale ještě musí počkat

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová byla 20. prosince ve svém prostějovském bytě přepadena neznámým pachatelem, jenž jí při potyčce pořezal prsty levé ruky, v níž drží raketu. Bývalá světová dvojka týž den podstoupila operaci poraněných šlach a nervů a na kurty se vrátí v ideálním případě v druhé polovině roku.

"Už nepoužívá žádné bandáže a ruku začala používat ke každodenním běžným činnostem. Není pro ni problém si upravit účes nebo se najíst," uvedl pro ČTK v pondělí Tejkal. Kvitová tak podle plánu nyní začne ruku lehce posilovat. "Bude to příprava, aby se v budoucnu mohla zlehka začít navracet k tenisu," doplnil Tejkal.

Případ vyšetřují krajští kriminalisté, kteří společně s policisty a kriminalisty z Prostějova i nadále vyhodnocují veškeré podněty a poznatky.

"Na základě výzvy zveřejněné v médiích se nám ozvalo již několik desítek osob," uvedla v pondělí mluvčí krajské policie Jitka Dolejšová. Dodala, že i nadále policie přivítá v souvislosti s případem jakékoliv poznatky. "Občané se nemusí soustředit pouze na popis pachatele, ale i na informace, které se v souvislosti s napadením sportovkyně dozví, byť by se mohlo jednat z jejich pohledu o drobnost."

Nepřehlédněte: Skvělý debut! Jankto v nároďáku potvrdil formu z Itálie: Snad jsem se ukázal